ABN AMRO boekt winst met verkoop achttien zonneparken

13 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO heeft bekend gemaakt zijn belang in MP Solar te verkopen. MP Solar beschikt over achttien grondgebonden zonneparken in Italië en heeft sinds 2009 een succesvolle ‘buy-and-build-strategie’ gevolgd. Het duurzame fonds van de bank is voor 100% eigenaar van de zonneparken en verkoopt het gehele bedrijf aan het Italiaanse bedrijf Edoardo Raffinerie Garrone (ERG), een bedrijf actief in de productie en distributie van duurzame energie.

ABN AMRO noemt de verkoop van MP Solar een succes voor zijn duurzame investeringsfonds. Daarnaast stelt de bank dat de overdracht van het bedrijf past bij de nieuwe strategie.Hierbij richt het fonds zich op investeringen in bedrijven die actief zijn binnen de energietransitie, de circulaire economie of die in het algemeen een missie hebben om een maatschappelijke impact te creëren.

Ondanks het huidige afwachtende klimaat in de Europese energiemarkten, was er volgens ABN AMRO de afgelopen maanden veel belangstelling voor MP Solar. Al met al bedraagt de transactie – op basis van de ondernemingswaarde – zo’n €128 miljoen, waarmee het ABN AMRO een boekwinst oplevert. De bank hoopt de verkoop in het tweede kwartaal van 2022 af te kunnen ronden.

ABN AMRO boekt winst met verkoop achttien zonneparken

“Wij zijn bijzonder tevreden met de uitkomst van dit proces”, legt Thijs Nijland van ABN AMRO SIF uit. “Deze succesvolle verkoop is het resultaat van meer dan tien jaar hard werken, met de belangrijke steun van Felice Nicola Covelli en zijn team binnen GreenPro. Dit heeft geresulteerd in een uitstekend presterende portefeuille. Daarnaast zijn we ook erg blij dat MP Solar in de handen komt van een professionele partij als ERG.”