Zakelijke financieringsproducten ABN AMRO en Knab winnen eremetaal

25 mei 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Online bank Knab beschikt in Nederland over de beste zakelijke rekening voor zzp’ers, terwijl ABN AMRO het beste aanbod heeft voor de mkb-ondernemer. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingsplatform zakelijkbankieren.nl naar alle relevante financieringsproducten in Nederland. Zowel Knab als ABN AMRO behaalden in hun desbetreffende categorie als enigen de maximale score van vijf sterren – voor die prestatie winnen zij elk een ‘Zakelijkbankieren Award 2022’.

Het platform analyseert en vergelijkt jaarlijks bankrekeningen op basis van een vaste methodiek. Het aanbod van alle banken wordt beoordeeld op meer dan zestig verschillende criteria zoals kosten, rente, functionaliteiten en service. Alle financieringsproducten krijgen daarbij een score van één tot vijf sterren toegekend.

“In de categorie zakelijke rekeningen voor zzp’ers scoren online banken opmerkelijk goed”, licht Job Verberne (oprichter zakelijkbankieren.nl) toe. Ook N26, Revolut en bunq behaalden namelijk hoge scores. “Voor mkb-bedrijven is een van de grootbanken de verstandigste keuzes. Als full-service bank bieden ze een uitgebreid product- en serviceaanbod en hanteren ze ruimere acceptatiecriteria. Daardoor kunnen zij beter voldoen aan de wensen van het mkb dan kleinere of online banken.”

Zakelijke financieringsproducten ABN AMRO en Knab winnen eremetaal

Een slimme keuze

In de categorie zzp zijn in totaal 25 verschillende zakelijke rekeningen van veertien aanbieders met elkaar vergeleken – 'Knab Zakelijk' kwam daarbij als winnaar uit de bus. Volgens de jury betreft dit een voordelige zakelijke rekening met een breed scala aan functies die bankieren sneller én overzichtelijker maken.

Daarnaast heeft Knab Zakelijk een vaste lage prijs, wordt het goed gewaardeerd door klanten en is het product overzichtelijk omdat het uitsluitend de nodige faciliteiten biedt die zzp’ers daadwerkelijk nodig hebben. “Kortom, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een slimme keuze voor zelfstandige ondernemers”, aldus de jury.

Een weloverwogen keuze

In de categorie mkb zijn in totaal twaalf zakelijke rekeningen van negen aanbieders met elkaar vergeleken: met 'ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus' als uiteindelijke winnaar. Overigens staan ook twee andere financieringsproducten van de bank in de top zes ('ABN AMRO Volop Ondernemen Grenzeloos' en 'Slim'). Rabobank, SNS en ING complementeren de top 6.

“Met deze beoordelingen maakt de ondernemer sneller en makkelijk een keuze voor een zakelijk bankrekening”, vervolgt Verberne zijn uitleg. “De scores helpen hen om een zelfverzekerde en goed overwogen keuze te maken.”