‘Betaalnerd’ Gottfried Leibbrandt nieuwe voorzitter Betaalvereniging Nederland

20 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Gottfried Leibbrandt is de nieuwe voorzitter van Betaalvereniging Nederland en volgt daarmee Lex Hoogduin op. Leibbrandt omschrijft zichzelf als een echte “betaalnerd” die al zijn hele leven gefascineerd is door het betalingsverkeer.

De kersverse voorzitter kan bogen op bijna veertig jaar aan ervaring in de financiële sector. Zo was hij tot voor kort (14 jaar lang) CEO bij SWIFT, daarnaast was hij Senior Partner bij McKinsey. In een verder verleden promoveerde hij als econoom aan de Universiteit van Maastricht. Leibbrandt woont met zijn vrouw in Brussel en heeft drie volwassen kinderen.

In een toelichting legt Leibbrandt uit dat hij dezelfde ambitie deelt als de Betaalvereniging om met de Nederlandse betaalsector koploper in Europa te blijven. “Het betalingsverkeer vervult een maatschappelijke functie; het is iets wat je samen doet. De Betaalvereniging is een unieke organisatie waar alle maatschappelijke deelnemers van het betalingsverkeer met elkaar aan tafel zitten; aanbieders én gebruikers van betaaldiensten, niet alleen leden maar ook andere stakeholders.”

‘Betaalnerd’ Gottfried Leibbrandt nieuwe voorzitter Betaalvereniging Nederland

Algemeen directeur Gijs Boudewijn is verheugd met de benoeming. “Gottfried is een internationale autoriteit en de perfecte kandidaat om ons te helpen bij het vervullen van onze missie: samen met onze leden bijdragen aan een toegankelijk, betrouwbaar, efficiënt en veilig betalingsverkeer.