Banking Circle benoemt Nick Tubb tot Global Head of Foreign Exchange

20 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nick Tubb is de nieuwe Global Head of Foreign Exchange van Banking Circle. In deze functie zal hij de zakelijke Foreign Exchange (FX) strategie van de bank vormgeven en uitvoeren. De techfirst betalingsbanks legt uit dat Tubb door zijn 25 jaar aan ervaring van grote waarde zal zijn voor de strategie en het succes van het bedrijf.

Voor zijn aanstelling bij Banking Circle maakte Tubb onderdeel uit van het digital commerce managementteam van Worldline, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde omzet. In een verder verleden was hij ruim tien jaar actief op het gebied van zakelijke FX buiten de bancaire sector. Daarnaast gaf hij leiding aan overname- en groeiteams op verschillende plekken in de wereld,

Tubb zelf is uiteraard verheugd over zijn aanstelling en noemt Banking Circle een “bijzonder inspirerend bedrijf”. De kersverse Global Head of Foreign Exchange stelt het daarnaast geweldig te vinden om een kans te krijgen om een rol te vervullen in het groeitraject van het bedrijf. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met mijn team en andere teams binnen Banking Circle om de FX-strategie verder te ontwikkelen. Mijn focus ligt daarbij op het bieden van toegevoegde waarde aan klanten in de betalingssector met goed functionerende oplossingen voor financiële transacties.”

Nick Tubb, Global Head of Foreign Exchange, Banking Circle

De perfecte positie

“We zijn verheugd om Nick te mogen verwelkomen binnen het voortdurend groeiende team van Banking Circle”, stelt CEO Anders la Cour. De eindverantwoordelijke van Banking Circle roemt de ervaring van Tubb op het gebied van grensoverschrijdende betalingen, FX en wereldwijde e-commerce in B2B-omgeving. Tevens zou Tubb in het verleden vrijwel uitsluitend hebben gewerkt voor bedrijven die een snelle groei hebben doorgemaakt..

“Met zijn focus op het creëren van toegevoegde waarde, op samenwerking en op duurzame bedrijfsresultaten en zijn indrukwekkende wereldwijde ervaring, verkeert Nick in de perfecte positie om onze internationale plannen voor de wereldwijde FX-markt ten uitvoer te brengen. We kijken ernaar uit om samen met Nick het ecosysteem van Banking Circle verder uit te breiden en onze eigen FX-oplossingen te ontwikkelen, zodat we tegemoet kunnen komen aan de veranderende behoeften van onze klanten en hun klanten”, besluit la Cour.