Banking Circle vult Raad van Advies aan met Jim Hagemann Snabe

16 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jim Hagemann Snabe wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Advies van Banking Circle Group. In deze functie zal hij nauw samenwerken met Banking Circle-CEO en medeoprichter Anders la Cour. De focus van Snabe zal liggen op het voortzetten van de groei van het bedrijf.

De kersverse voorzitter van de Raad van Advies kan bogen op ruim dertig jaar aan ervaring in de techsector. Zo was hij eerder actief als de wereldwijde co-CEO van SAP en de bestuursvoorzitter van Mærsk. Tegenwoordig is hij bestuursvoorzitter bij Siemens, bestuurslid bij C3.a.i. en lid van de Raad van Toezicht van het World Economic Forum.

De Banking Circle Group realiseert momenteel een driecijferige omzetgroei; het bedrijf verwacht over het lopende boekjaar een omzet van €150 miljoen te genereren. Daarnaast maakte de fintech in november bekend 10% van het totale betalingsvolume van de Europese e-commercesector te verwerken.

Jim Hagemann Snabe, Voorzitter Raad van Advies, Banking Circle Group

La Cour stelt verheugd te zijn met de aanstelling van Jim Snabe. “Hij heeft ontzettend veel ervaring met het opbouwen van sterk presterende teams bij snelgroeiende bedrijven en brengt unieke perspectieven naar de Banking Circle Group, waar hij sinds de zomer van 2016 aandeelhouder is.”

Logischerwijs laat Snabe weten zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. Hij noemt Banking Circle een uniek bedrijf dat voor een transformatie van de financiële infrastructuur en grensoverschrijdende betalingen zorgt.

“Ik heb de groep sinds het prille begin gevolgd en ben enorm onder de indruk van wat het team al heeft bereikt. Het toekomstpotentieel is daarnaast al net zo aantrekkelijk. Ik kan niet wachten om de groep te ondersteunen tijdens de volgende fase in hun groeitraject.”