Banking Circle opgenomen in prestigieuze Top-100 lijst FYX Intelligence

07 april 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

FYX Intelligence heeft Banking Circle een plekje gegeven in zijn jaarlijkse ‘Top 100 Cross-Border Payments Companies’. De top 100-lijst van FYX Intelligence – zelf aanbieder van wereldwijde data over internationale betalingen, betaalkaarten en de e-commercemarkt – licht honderd bedrijven uit die een voortrekkersrol hebben gespeeld in de betalingssector (onder andere op het gebied van innovatie). De organisatie volgt ruim 15.000 bedrijven, waardoor Banking Circle kan stellen dat ze tot de top 0,7% van de sector behoren.

“Banking Circle is uitgegroeid tot een van de belangrijkste betalingsverwerkers in de Europese e-commercemarkt”, legt FYX Intelligence-CEO Daniel Webber uit. “Hierdoor heeft het dit jaar de wereldwijd Top 100 Cross-Border Payments-ranglijst gehaald. Banking Circle slaagde erin om tijdens de hele coronacrisis een uitzonderlijk sterke groei te boeken.”

Anders la Cour, CEO van Banking Circle, noemt het eer om opgenomen te worden in de Top 100 van FYX Intelligence. “We hebben Banking Circle opgericht om een einde te maken aan de problemen rond internationale betalingen van kleinere bedrijven in alle delen van de wereld. Ons ecosysteem is daardoor snel gegroeid. Daaruit valt af te leiden dat we een belangrijke impact hebben op de markt voor grensoverschrijdende betalingen.”

Banking Circle opgenomen in prestigieuze Top-100 lijst FYX Intelligence

Volgen de CEO geeft de erkenning van FYX Intelligence blijk van het innovatieve denken, de vasthoudendheid en de toewijding van het volledige team van Banking Circle. “Het is onze missie om internationale betalingen aan te doen voelen als lokale betalingen. Om dit te bereiken nemen we een taak op ons die maar weinig andere banken of fintech-bedrijven aandurven: het reduceren van de kosten en doorlooptijd van internationale betalingen.”