N26 kondigt crypto- en aandelenfuncties aan

26 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

De Duitse neobank N26 hoopt na enkele dompers zijn “wereldwijde expansie” voort te zetten door de handel van crypto’s én aandelen via zijn app mogelijk te maken. De lancering van beide functies moet dit jaar nog plaatsvinden.

Max Taventhal, mede-oprichter en co-CEO van N26, legt uit dat de wereldwijde ambities van de in Berlijn gevestigde bank een tegenslag in de diversificatie van de diensten veroorzaakten. Om “zijn focus op de Europese activiteiten te verscherpen”, besloot de online bank onlangs om de Amerikaanse en Britse (fintech)markten te verlaten.

In een interview met de Financial Times gaf Taventhal toe dat de online bank zijn productuniversum moet uitbreiden. Om die reden wil N26 in 2022 een cryptohandelsplatform lanceren, gevolgd door een beleggingsfunctie. Hoe de nieuwe functies er precies uit komen te zien, moet nog worden bekendgemaakt.

N26 kondigt crypto- en aandelenfuncties aan

Beperkingen

De aankondiging van het verlaten van de Amerikaanse markt was niet de enige domper voor N26 in 2021. In hetzelfde jaar werd de online bank namelijk ook getroffen door verschillende beperkingen van de BaFin. De Duitse toezichthouder oordeelde dat de bank – vanwege het ontbreken van antiwitwascontroles – niet meer dan 50.000 klanten per maand mocht aannemen. In 2020 nam de bank gemiddeld nog zo’n 170.000 nieuwe klanten per maand aan.

Volgens Taventhal vormde de geëiste klantenlimiet van de Duitse toezichthouder een “enorme beperking voor de groei van de fintech”. De co-CEO stelde desondanks te verwachten dat “de toestand” tegen het einde van de zomer van 2022 verbeterd zal zijn.