Knab uitgeroepen tot Nederlands populairste digitale bank

03 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online bank Knab is door Business Financing uitgeroepen tot de populairste digitale bank van Nederland. Naast Knab verdient ook het Britse Revolut een compliment: de bank eindigde in maar liefst zeventien Europese landen op de eerste plek.

Het Britse platform komt tot deze conclusie door Google zoekdata (keywords) te analyseren. Oftewel; welke bank werd door consumenten het meest via Google opgezocht. Business Financing richtte zich in zijn onderzoek specifiek op digitale banken, inclusief neobanken. Hoewel de traditionele grootbanken onevenredig populairder zijn dan de onderzochte digitale banken, stellen de onderzoekers dat digitaal bankieren met een flinke inhaalslag bezig is.

Knab eindigt in Nederland dus op de eerste plek. Hoewel de onderzoekers verder geen tekst en uitleg geven over waarom Knab de populairste bank is, kan Knab-CEO Nadine Klokke daar wel naar hinten. Klokke legde in een interview uit dat Knab in 2012 werd opgericht als tegenbeweging tegen de grootbanken. Volgens haar stond bij grootbanken vooral het imago voorop. “Knab startte juist met de klant in het hart van zijn dienstverlening.”

The most popular digital bank in Europe

Zeventien gouden plakken

Naast de prestatie van Knab valt verder op dat Europa vooral Revolut gekleurd is. De digitale bank eindigde in maar liefst zeventien landen op de eerste plek; waaronder in IJsland, Zweden, Noorwegen, Ierland, Luxemburg, Portugal, Malta, Kroatië, Slovenië, Griekenland, Cyprus, Roemenië. Bulgarije, Hongarije, Litouwen, Letland en Estland. Fun fact: hoewel Revolut in het Verenigd Koninkrijk gevestigd is, blijkt Monzo onder de Britten juist de populairste bank.