Karl Guha versterkt Goldman Sachs als Internationaal Adviseur

19 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Goldman Sachs heeft Karl Guha aangesteld als Internationaal Adviseur. In deze hoedanigheid moet Guha het Nederlandse kantoor van de Amerikaanse bank strategisch advies geven over de kansen voor bedrijfsontwikkeling in Nederland.

Tot voor kort was Guha de voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen – de vermogensbeheerder maakte in mei 2021 reeds bekend dat Guha opgevolgd zou worden door Maarten Edixhoven. Bij zijn vertrek werd Guha geroemd vanwege zijn geboekte resultaten, engagement, ondernemersgeest en gedrevenheid.

In een verder verleden was Guha onder meer Group Chief Risk Officer en lid van de Executive Board van UniCredit en vulde hij commissariaatsfuncties in bij verscheidene financiële instellingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Banken, de Bank Austria Creditanstalt en ZAO Bank.

Karl Guha versterkt Goldman Sachs als Internationaal Adviseur

“Karl voegt zich bij onze groep van internationale adviseurs en brengt uitgebreide kennis van het Nederlandse zakenlandschap naar ons kantoor”, stelt Hans den Hoedt (Head of Dutch Investment Banking bij Goldman Sachs) namens het Nederlandse kantoor. “Wij verwelkomen Karl bij Goldman Sachs.”

Naast zijn werkzaamheden voor de Amerikaanse bank, is Guha ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de United World Colleges (een groep van onderwijsinstellingen die zich inzetten voor een duurzame toekomst), lid van de Raad van Toezicht van het Nexus Instituut (een cultureel centrum in Amsterdam) en lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum Fonds en Rijksakademie.