Apple en Goldman Sachs verdubbelen rente op nieuw spaarproduct

19 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Je hebt spaarrentes en je hebt spaarrentes. Waar slechts een handjevol financiële dienstverleners in Europa een spaarrente van hoger dan 2% aanbieden, heeft Apple zijn Apple Card-spaarrekening gelanceerd met een jaarlijks rendement van 4,15% – twee keer zo hoog als zijn Europese concurrenten.

Amerikaanse consumenten kunnen rechtstreeks vanuit hun Apple Wallet een spaarrekening openen en beheren. De spaarrekening – gelanceerd in samenwerking met Goldman Sachs – is gratis, vereist geen minimale stortingen en stelt geen vereisten voor een minimumsaldo.

Alle Daily Cash-beloningen die met de Apple Card worden verdiend, worden automatisch op de spaarrekening gestort. Daarnaast kunnen consumenten extra geld storten via een gekoppelde bankrekening of vanuit hun Apple Cash Saldo.

Apple en Goldman Sachs verdubbelen rente op nieuw spaarproduct

“Ons doel is om tools te ontwikkelen waarmee gebruikers een gezonder financieel leven kunnen leiden”, legt Jennifer Bailey (VP Apple Pay en Apple Wallet) uit. “Door een spaaroptie in de Apple Wallet te bouwen, kunnen consumenten vanuit één centrale plek hun Apple Cash uitgeven, versturen én sparen.”

Voor de spaarfeature werkt Apple wederom samen met Goldman Sachs; de bank waarmee het big techbedrijf in 2019 ook al zijn creditcard ontwikkelde.