Goldman Sachs ruikt kansen in Scandinavië

29 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Goldman Sachs is van plan zijn aandeel in de markt voor vermogensbeheer en zakenbankdiensten in Scandinavië – één van de rijkste regio’s ter wereld – uit te bouwen. De Amerikaanse zakenbank breidt daartoe zijn Scandinavische personeelsbestand met 40% uit.

Dichter bij de klant

Volgens Peter Hermann, Head of Global Markets Division in Europa, betekent de uitbreiding dat de bank tegen het einde van dit jaar zeventig mensen in dienst zal hebben, verspreid over kantoren in Kopenhagen en Stockholm. In een interview met Bloomberg vertelt hij dat “de uitbreiding van het personeelsbestand de wereldwijde strategie van de bank weerspiegelt om dichter bij de klanten te komen”.

Goldman Sachs ruikt kansen in Scandinavië

Goldman Sachs is overigens niet de enige bank die haar aandeel in Scandinavië probeert te vergroten. Vanwege de rijkdom in de regio – de Noorse spaarsector is bijvoorbeeld per hoofd van de bevolking een van de grootste ter wereld – zijn ook andere Wall Street-banken bezig met uitbreiding. Zo heeft Citigroup onlangs een onderdeel van het Scandinavische Nordea Bank overgenomen.

105-urige werkweek?

De nieuwe werknemers kunnen als het goed is rekenen op in ieder geval één vrije dag per week. Opmerkelijk, want Goldman Sachs kwam recent nog in opspraak vanwege de lange werkdagen die er bij de bank gedraaid worden. Uit een intern onderzoek bleek dat junior analisten soms tot wel 105 uur per week werken en slechts vijf uur per nacht slapen. Goldman Sachs-CEO David Solomon beloofde daarop beterschap: onder andere de ‘saturday exception’ zal beter worden nageleefd.