Delta Capita neemt JDX Consulting over

10 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Delta Capita heeft bekend gemaakt dat het JDX Consulting heeft overgenomen. Met de overname is het adviesbureau – zo’n twaalf jaar na zijn oprichting – de grens van 1.000 medewerkers gepasseerd.

Het personeelsbestand van Delta Capita telt rond de 400 consultants en specialisten (waarvan zo’n 150 in Nederland) die financiële instellingen ondersteunen op het gebied van consulting, technologie-oplossingen en managed services. Met de overname van het grotere JDX Consulting (circa 700 medewerkers verspreid over acht locaties) stijgt de totale omzet van Delta Capita naar $130 miljoen en komt het werknemersveld uit op ruim 1.100 medewerkers.

Het adviesbureau legt uit dat JDX Consulting een vergelijkbaar profiel heeft als Delta Capita. Het bedrijf werd ongeveer tien jaar geleden opgericht in Londen, richt zich op het financieel services-segment en heeft een vergelijkbaar dienstenaanbod bestaande uit consulting, technologie en managed services.

Delta Capita neemt JDX Consulting over

Een grotere footprint

Delta Capita-CEO Joe Channer legt uit dat de overname voor een grotere ‘footprint’ zorgt, waardoor het bedrijf zijn klanten een betere dienstverlening kan aanbieden. “We blijven luisteren naar onze klanten en deze overname stelt ons in staat om wereldwijd grootschalige consulting- en managed service-opdrachten aan te nemen.”

Tegelijkertijd wordt Delta Capita door de overname een belangrijke speler in de capita markets-branche (een focusgebied van JDX) en breidt het zijn dienstenaanbod uit op het gebied van detachering. Overigens maakte Delta Capita in september al bekend een nieuw traineeprogramma op te richten specifiek voor het vakgebied KYC/AML.

Regionaal gezien vullen de teams van Delta Capita en JDX Consulting elkaar goed aan. Beide bedrijven zijn namelijk actief in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa, evenals in de Verenigde Staten en de Aziatisch-Pacifische regio (Delta Capita is mede-eigendom van het in Singapore gevestigde Prytek).

Derde overname

Volgens Tom Kastelein, Delta Capita-topman in de Benelux, biedt de krachtenbundeling ook mogelijkheden voor opdrachtgevers in de Nederlandse markt. “We kunnen hiermee onze diepere kennis inzetten bij Nederlandse financiële instellingen en hen tegelijkertijd breder ondersteunen in het buitenland.”

Overigens is de overname van JDX Consulting alweer de derde overname voor Delta Capita in de afgelopen vijftien maanden. Eerder deed het adviesbureau al twee acquisities op de Nederlandse markt – in 2020 die van management consultancy Voogt Pijl & Partners en in 2021 van financial crime-specialist Internationaal Compliance Partners.