Fusie Delta Capita en Voogt Pijl & Partners vergroot adviesopties financiële sector

16 oktober 2020 Banken.nl 3 min. leestijd

Delta Capita en Voogt Pijl & Partners (VP&P) – twee adviesbureaus die zich specifiek richten op de financiële sector – bundelen hun krachten. In de praktijk komt dit neer op een overname van Voogt Pijl & Partners door Delta Capita, dat eerder dit jaar de beschikking kreeg over een forse som groeikapitaal. Gezamenlijk hebben de twee bureaus nu een significante voetafdruk in de Nederlandse adviesmarkt voor financiële instellingen. 

Nederlandse financiële instellingen – of dat nu banken, verzekeraars of bijvoorbeeld pensioenfondsen zijn – die zoeken naar specialistische kennis over complexe vraagstukken komen al snel uit bij één van deze twee partijen. Delta Capita doet dat op het gebied van strategie, organisatie, processen, risk en compliance en digitale transformatie. 

Een half jaar geleden voorzag de Aziatische investeringsmaatschappij Prytek Delta Capita van bij elkaar opgeteld $150 miljoen aan groeikapitaal, wat men dus onder meer steekt in het in Amersfoort gevestigde boutique adviesbureau Voogt Pijl & Partners. VP&P is gespecialiseerd in inrichtingsvraagstukken, het digitaliseren van de dienstverlening, het beheersen van risico’s, het voldoen aan wet- en regelgeving en kostenbeheersing. Dat doet het tot volle tevredenheid van klanten, want het bureau eindigde vorig jaar in de top drie van organisatieadviesbureaus in Nederland.

Delta Capita ziet in de consultancypraktijk van VP&P een waardevolle toevoeging op het eigen reeds bestaande aanbod. “VP&P is een gerenommeerd boutique consultancybureau met een sterk imago in de Nederlandse adviesmarkt. Het aan boord krijgen van het ervaren team van Voogt Pijl & Partners voegt extra expertise toe aan onze consultancybusiness en stelt ons in staat om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn met het realiseren van hun ambities”, legt Tom Kastelein uit, CEO van Delta Capita Benelux. Met de overname denkt Kastelein een waardig alternatief te bieden voor de ‘Big Four’ waartoe veel financiële instellingen zich traditioneel richten. 

Behoud DNA

Met de overname komt een einde aan de onafhankelijkheid van Voogt Pijl & Partners, dat afgelopen zomer haar twintigjarig jubileum vierde. In ruil daarvoor kan het bureau profiteren van de internationale aanwezigheid van Delta Capita. Dat geldt zowel voor het opbouwen van nieuwe expertise, maar ook voor de carrièremogelijkheden van werknemers. 

Het DNA van VP&P gaat echter niet volledig verloren, want het huidige managementteam – met onder meer naamgevers Robert Voogt en Wouter Pijl – neemt een leidende rol in de aansturing van de gecombineerde consultancyactiviteiten in de Benelux. “Wij zijn ervan overtuigd dat de gedeelde professionele waarden en de technologische competenties van Delta Capita succesfactoren zijn voor groei en sterke toegevoegde waarde voor onze klanten.”