CI&TO Christian Bornfeld vertrekt bij ABN AMRO

10 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft bekend gemaakt dat Chief Innovation & Technology Officer Christian Bornfeld per 1 mei 2022. Bornfeld heeft een nieuwe functie buiten de bank geaccepteerd, dichterbij zijn gezin en familie in Denemarken. De bank laat weten dat de zoektocht naar een nieuwe CI&TO reeds in gang is gezet.

Robert Swaak, CEO van ABN AMRO, is Bornfeld dankbaar voor de geleverde diensten. “Ik wil Christian van harte bedanken voor zijn visie, leiderschap en het geweldige werk dat hij in de afgelopen vier jaar voor ABN AMRO heeft gedaan. Het is voor ons een groot verlies, maar ik begrijp volkomen dat hij dichterbij zijn gezin en familie in Denemarken wil werken.”

Volgens Swaak is Bornfeld een van de drijvende krachten achter het digitalisatieproces van de bank geweest. “Christian heeft een sleutelrol gespeeld bij onze inspanningen om ons IT-landschap en onze manier van werken toekomstbestendig te maken, en om de bankbrede KYC-systemen en activiteiten te versterken. We gaan zijn deskundigheid, vaardigheden en zijn gezelschap erg missen. Ik wens Christian veel succes en geluk in zijn nieuwe baan.”

CI&TO Christian Bornfeld vertrekt bij ABN AMRO

Overtuigd

Bornfeld laat weten dat hij met gemengde gevoelens zal vertrekken. “Ik heb met enorm veel plezier samengewerkt met al mijn collega’s bij ABN AMRO en wil ze daarvoor bedanken. De passie, het professionalisme en de expertise die we in huis hebben, zijn uitzonderlijk. Tegelijkertijd ben ik heel blij met deze kans om dichterbij mijn familie in Denemarken aan de slag te gaan. Toen deze gelegenheid zich voordeed, heb ik samen met mijn gezin besloten om terug te gaan naar Denemarken.”

“Ik heb veel respect voor Robert en voor mijn collega’s in de Executive Board. Ik geloof heel sterk in de huidige strategie en ben ervan overtuigd dat ABN AMRO erin slaagt een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn. Ik ga de ontwikkelingen bij de bank zeker nog vele jaren op de voet volgen”, aldus Bornfeld.