Synvest gaat samenwerken met Trustus Vermogensbeheer

29 december 2021 Banken.nl 3 min. leestijd

Het gaat goed met SynVest. De onderneming groeit gestaag en als gevolg daarvan zijn strategische keuzes gemaakt. Deze verbeteren de dienstverlening voor de klant met steeds hoogwaardiger professionals. En een nieuwe samenwerking met Trustus, een vermogensbeheerder met het hoofdkantoor in Joure.

Trustus antwoord op marktontwikkelingen

Volgens Martin van Gooswilligen blijft de instroom van kapitaal bij SynVest goed. Onze klanten worden geconfronteerd met de lage of zelfs negatieve rente en wijken uit naar beleggen. In toenemende mate krijgen wij ook de vraag op welke wijze hun geld dan het beste belegd kan worden. Maar wij zijn geen vermogensbeheerder en mogen daarover dan geen advies geven”, aldus Van Gooswilligen.

De groei en de marktontwikkelingen hebben SynVest doen besluiten voor vermogensbeheer  samenwerking te zoeken met Trustus. SynVest blijft doen wat altijd de kernactiviteit was: beleggen in vastgoed.

Synvest gaat samenwerken met Trustus Vermogensbeheer

Proactief Vermogensbeheer

Trustus zal de aandelen- en obligatiefondsen van SynVest gaan beheren. Trustus, met 18  medewerkers, groeit hiermee naar circa €480 miljoen beheerd vermogen. Van Gooswilligen: “De medewerkers die zich bezighouden met lijfrenteproducten en execution-only beleggen gaan dan over naar Trustus. De fondsen waar onze klanten in beleggen worden dan door Trustus uitgebreid met nieuwe profielfondsen (behoudend, neutraal en dynamisch)."

"Op deze wijze bieden wij onze huidige klanten, maar hopelijk ook veel nieuwe klanten, op eenvoudige maar verantwoorde wijze een beleggingsoplossing die ontzorgt. Trustus biedt deze klanten professioneel vermogensbeheer. Begrijpelijk en effectief vermogensbeheer voor grote en kleine klanten”, verklaart Van Gooswilligen de samenwerking.

Van Gooswilligen illustreert dat met het volgende voorbeeld, uitgaande van drie profielfondsen: behoudend, neutraal en dynamisch. Beleggers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een redelijk neutraal profiel met een verdeling van circa 50% aandelen en 50% obligaties. Als de aandelen sterk stijgen en de verhouding verandert naar 70% aandelen en 30% obligaties is dat voor ons feitelijk een gegeven. De klant kiest zelf. Maar door te beleggen in een profielfonds zorgt Trustus ervoor dat de belegging in balans blijft. Dat gebeurt straks op kwartaalbasis.

Trustus creëert schaalgrootte

Gezien de ontwikkelingen in de markt was vermogensbeheer voor SynVest al langer een ambitie en een logische stap, maar niet eenvoudig door de eisen die wet- en regelgeving stelt. “Je kunt jezelf dan de vraag stellen of wij die kennis en ervaring zelf moeten gaan opbouwen, maar gaat dat dan niet te langzaam en creëer je dan wel voldoende schaalgrootte?”

“Met Trustus zijn die vraagstukken in één keer opgelost. Bovendien hebben zij een bewezen ‘track record’ van enkele decennia, een stabiele basis met langjarige dienstverbanden en een nuchtere Friese  werkwijze, die goed bij de cultuur van SynVest past. Samen kunnen we ieder versneld groeien.”, aldus Van Gooswilligen.

Focus SynVest blijft op vastgoed

SynVest houdt hiermee de focus op vastgoed. David van der Wal is Vastgoed Directeur geworden en verantwoordelijk voor zowel het Duitse als de Nederlandse beleggingen. Dit doet hij samen met een team van Asset Managers, Manon Nievergeld voor het Nederlandse vastgoed en Fred Klerk voor het Duitse vastgoed.

Daarnaast is Patrick Oudshoorn actief op het gebied van aan- en verkoop van Nederlands vastgoed. Allen zijn bij gerenommeerde professionele organisaties werkzaam geweest en brengen veel kennis en ervaring mee. Daarnaast is het team uitgebreid met een analist voor onder meer de rekenmodellen en ter ondersteuning van de due dilligence bij de aankoop van vastgoed. Ook is de IT-functie versterkt om de klantadministratie te optimaliseren.