ABN AMRO introduceert pasloos geld opnemen

23 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De pinpas is passé.  Uit onderzoek bleek al dat pasloos pinnen – betalen met een smartphone, smart watch of zogeheten wearable – populairder is geworden dan het traditionele pinnen (met pincode). Maar nu neemt ABN AMRO deze trend wel heel letterlijk; klanten van de bank kunnen sinds kort zonder betaalpas geld opnemen bij de geldautomaat.

ABN AMRO stelt de eerste grootbank in Nederland te zijn die het – in samenwerking met Geldmaat en Mastercard – eenvoudiger voor zijn klanten maakt om geld op te nemen bij alle geldautomaten van Geldmaat. De bank legt uit dat het opnemen zonder betaalpas een initiatief is dat een nieuwe manier van geld opnemen mogelijk maakt.

ABN AMRO introduceert pasloos geld opnemen

Cynthia Tulp, Directeur Betalen bij ABN AMRO, legt uit dat de bank – ondanks het afnemende gebruik van cash geld – blijft investeren in nieuwe betaaloplossingen. “We zien dat klanten steeds meer behoefte hebben om alle betaalmiddelen in hun mobiele telefoon te hebben. ABN AMRO klanten kunnen vanaf nu contant geld opnemen via de ABN AMRO app zonder hun plastic betaalpas. Handig als je bijvoorbeeld de betaalpas bent vergeten en toch contact geld wilt opnemen.”

De functie zit sinds kort in de ABN AMRO app en verschijnt automatisch zodra de klant met de app de QR-code op de geldautomaat scant. Met een identificatiecode, gezichtsherkenning of vingerafdruk logt de klant vervolgens in, kiest zijn betaalrekening en het bedrag op de automaat om tot slot de transactie te bevestigen.