NIBC Bank leert Haagse scholieren omgaan met geld

10 juni 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ook dit jaar zetten NIBC Bank en Gemeente Den Haag zich in om jongeren te leren omgaan met geld, zodat zij later financieel sterk en gezond zijn. Vijf scholen van het voortgezet onderwijs doen mij aan het programma ‘Geld. Je zult het maar hebben!’.

‘Geld. Je zult het maar hebben!’

In 2010 ontwikkelden NIBC Bank, de gemeente Den Haag en Stichting Safe School een creatief en interactief programma voor de financiële educatie van scholieren op het voortgezet onderwijs. Dit programma heeft als doel om de financiële zelfredzaamheid van jongeren in een zo vroeg mogelijk stadium te bevorderen.

Sinds de start in 2010 doen inmiddels 5 scholen mee aan het programma.‘Geld. Je zult het maar hebben!’. Daarnaast zijn vanaf 2011 ook FMO, BNG en de Nederlandse Waterschapsbank betrokken bij de uitvoering.

NIBC Bank leert Haagse scholieren omgaan met geld

Opbouw programma

Met een confronterende en uitdagende, maar ook herkenbare danstheatervoorstelling wordt het onderwerp geld bespreekbaar gemaakt; aansluitend vindt onder begeleiding van de artiesten een dialoog plaats over het onderwerp.

Via interactieve gastlessen worden praktische handvatten geboden. De workshops leiden tot een speelse afsluiting voor de ouders van de leerlingen en de leerlingen zelf. In kleine groepjes wordt onder andere een rap over het onderwerp geld gemaakt. De leerlingen met de beste rap mogen hun creatie die middag opvoeren. Door ouders van de leerlingen actief te betrekken, wordt ook in het gezin het thema geld meer bespreekbaar gemaakt.

Bank voor de Klas

Net als veel andere banken steunt NIBC het landelijke initiatief 'Bank voor de Klas'. Jaarlijks geven bankmedewerkers financiële gastlessen aan kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs om hen financieel bewuster te maken.