Taxatieplatform Fitrex overgenomen door De Volksbank

13 september 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

De Volksbank heeft het taxatieplatform Fitrex overgenomen. De bank legt uit dat de overname past in zijn ‘strategie 2021-2025’ om de klantrelatie te versterken. Met de overname stelt de bank tevens zijn dienstverlening uit te breiden met een complementaire dienst binnen de kernactiviteit wonen, en draagt het bij aan de diversificatie van de inkomsten.

Volgens de adviseurs van de Volksbank hebben klanten aangegeven een sterke voorkeur te hebben om het volledige proces van een hypotheekaanvraag zoveel mogelijk af te handelen bij deze adviseur. “De overname maakt het onder andere voor SNS mogelijk om bij het hypotheekproces nog meer de regierol te vervullen”, schrijft de Volksbank. “Om de onafhankelijkheid te waarborgen blijft er duidelijk onderscheid bestaan tussen de rol als hypotheekverstrekker en de rol als regisseur voor de klant.”

Voorheen moest een klant de woningtaxatie als onderdeel van de hypotheekaanvraag zelf regelen. Het is de bedoeling dat Fitrex dit proces volledig uit handen neemt; van de aanvraag van de taxatie tot het aanleveren van het taxatierapport aan de adviseur. De Volksbank stelt dat dit het hypotheekproces voor de klant eenvoudiger en sneller maakt, waarbij de taxatie beschikbaar is voor een “vast en scherp tarief”.

Soepeler en sneller

“Met de overname van het taxatieplatform Fitrex versterken we de relatie met zowel onze klanten als onze adviseurs”, legt de Volksbank-directievoorzitter Martijn Gribnau uit. “Voor klanten geldt dat we hen nu verder kunnen ontzorgen bij het aanvragen van woningtaxaties, bouwkundige keuringen, energie labels en in de toekomst mogelijk ook bij zogenaamde desktoptaxaties.”

“Deze diensten liggen rechtstreeks in het verlengde van hypotheekadvies. Zo vormen ze een logische aanvulling op de bestaande dienstverlening van hypotheekadviseurs. Hypotheekaanvragen kunnen we hiermee soepeler en sneller laten verlopen.”

“Dankzij de klantenbasis van de vier bankmerken en het netwerk van adviseurs van de Volksbank leidt deze bundeling tot versnelde groei van ons schaalbare taxatieplatform”, vult Fitrex-directeur Maurice Walst zijn collega aan. “Bovendien kunnen we nu nieuwe diensten voor kleinzakelijke ondernemingen ontwikkelen. Deze overname geeft ons daarmee ook mogelijkheden voor een verdere expansie van ons taxatieplatform.”