Rabobank heeft beste banken-imago onder hoogopgeleiden

01 juli 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft onder hoogopgeleide professionals het beste imago in de bankensector. Dat blijkt uit onderzoek van carrière-platform Intermediair.

De onderzoekers hebben het imago van grote Nederlandse organisaties onder de loep genomen, waarbij de respondenten bestonden uit meer dan 4.500 Nederlandse professionals met minimaal een hbo diploma op zak. Aan hen is gevraagd wie in hun ogen de meest populaire werkgevers zijn om voor te werken. De top-100 Favoriete Werkgevers zijn vervolgens opgenomen in het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek.

Met een tiende plek is Rabobank de hoogste genoteerd bank. De coöperatieve bank staat twee plekken hoger van ING, dat op zijn beurt twaalf plekken hoger staat dan ABN Amro. De vierde bank die de top-100 heeft weten te halen, Triodos Bank, dat zijn populariteit vooral te danken heeft aan zijn focus op duurzaamheid.
Rabobank heeft beste banken-imago onder hoogopgeleiden

Dit geldt niet alleen voor (toekomstig) bankiers, maar is ook een trend die steeds vaker te zien is onder sollicitanten. Als hoogopgeleiden op zoek gaan naar een andere baan, dan verkiest bijna driekwart (73%) een bedrijf dat duurzaamheid belangrijker vindt dan winst. Opvallend is dat vrouwen eerder dan mannen (95% tegenover 82%) kiezen voor een organisatie die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan.

Buiten de bankensector valt op dat techbedrijven flink zijn gestegen in de lijst. Google staat bovenaan de lijst, nadat het vorig jaar nog op plek drie stond. Chipmaker ASML staat nu op plek vier, maar stond vorig jaar nog buiten de top-10. En ook Microsoft is twintig plekken gestegen, naar plek acht. De enige uitzondering is Apple, dat twee plekken is gedaald.

De verkregen erkenning voor Rabobank is goed nieuws voor de recruiters van het bedrijf. De markt voor talent wordt in rap tempo krapper, en bij de bank staan in ons land inmiddels weer zo’n 440 vacatures open.

Als beste werkgever binnen een sector uitgeroepen te worden kan bedrijven een flinke boost geven voor hoe kandidaten kijken naar de verschillende banken en welke keuzes zij zullen maken.

De Top 10 favoriete werkgevers van het Intermediair Imago Onderzoek 2021 zijn:

Google
Philips
Royal Dutch Shell
ASML
De Politie
KLM
Bol.com
Microsoft
Belastingdienst
Rabobank