Lodewijk Hijmans van den Bergh treedt toe tot Raad van Commissarissen ING

19 maart 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lodewijk Hijmans van den Bergh wordt zeer waarschijnlijk het nieuwste lid van de Raad van Commissarissen van ING. Voormalig premier Jan Peter Balkenende vertrekt als commissaris na een aflopende termijn.

Momenteel is Lodewijk Hijmans van den Bergh voorzitter van de RvC bij BE Semiconductor Industries, non-executive RvC-voorzitter bij Fortino Capital Partners en vice-voorzitter van de RvC van HAL Holding. Tevens heeft Hijmans van den Bergh meer dan 25 jaar ervaring in de advocatuur en was hij van 2009 tot 2015 Chief Corporate Governance en lid van de Raad van Bestuur bij Royal Ahold.

Hoewel de Europese Centrale Bank de benoeming van Hijmans van den Bergh al heeft goedgekeurd, moeten de aandeelhouders hun fiat nog geven.

Lodewijk Hijmans van den Bergh treedt toe tot Raad van Commissarissen ING

Tevens worden op de aandeelhoudersvergadering op 26 april Hans Wijers en Margarete Haase voorgedragen voor een herbenoeming voor een periode van vier jaar. De termijn binnen de RvC van voormalig CDA-politicus en ex-premier Jan-Peter Balkenende liep af. Hij heeft echter aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn, omdat hij zich wil richten op andere toekomstige projecten.

Volgens RvC-voorzitter Wijers betreurt de raad zijn besluit, maar respecteert het zijn keuze wel om geen herbenoeming aan te vragen. “Wij hebben de afgelopen jaren enorm kunnen profiteren van zijn nationale en internationale ervaring en netwerk. Namens de Raad van Commissarissen wil ik Jan Peter Balkenende bedanken voor zijn waardevolle bijdragen aan ING.”