Bernt Kok CEO van BNP Paribas Wealth Management in Nederland

12 maart 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas heeft Bernt Kok benoemd tot CEO van zijn nieuwe vermogensbeheertak in ons land – BNP Paribas Wealth Management.

Sinds kort ook actief in Nederland, begeleidt BNP Paribas Wealth Management vooral ondernemers en gezinnen bij hun specifieke behoeften op het gebied van vermogensbeheer en financieel beheer.

De bank biedt hiertoe maatgesneden oplossingen en levert uiteenlopende diensten rondom beleggingsadvies, discretionair beheer, vermogensplanning, financiering en expertise op het gebied van beleggingsdiversificatie. BNP Paribas Wealth Management geldt als de grootste private bank binnen de eurozone met een beheerd vermogen van €390 miljard (eind 2020).

Dichter bij de klant

“Dit nieuwe team gevestigd in Amsterdam stelt ons in staat om nog dichter bij de klant te staan, vooral onder ondernemers en families, door een internationale aanpak in samenwerking met de al goed gevestigde groep in Nederland”, laat Vincent Lecomte, CEO van BNP Paribas Wealth Management, weten.

Bernt Kok CEO van BNP Paribas Wealth Management in Nederland

Door de komst van de nieuwe vermogensbeheerpraktijk van BNP hebben Nederlandse klanten nu toegang gekregen tot de diverse producten en diensten van de bank en zullen ze tevens kunnen putten uit de expertise en kennis van de grotere BNP Paribas Groep, op het gebied van zowel corporate- en investment banking als onroerend goed.

Nieuwe CEO: Bernt Kok

De benoeming van Bernt Kok als CEO van BNP Paribas Wealth Management in ons land, betekent in dit kader een flinke boost voor de dienstverlening aan Nederlandse klanten op het gebied van onder meer private equity, vermogensbeheer en financiering. Naast Kok is tevens voormalig ABN AMRO manager en Credit Suisse Director Arjan van Rijn aangesteld binnen de Wealth Management praktijk. Hij is benoemd tot Head of Key Clients.

De twee benoemingen liggen in lijn met een breder business development plan van BNP Paribas om Europese ondernemers te helpen hun internationale groei te realiseren en aan hun financierings- en investeringsbehoeften te voldoen, laat Lecomte weten.

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas Nederland, is blij met de versterking en geeft aan: “Het verheugt me om Bernt te kunnen verwelkomen als CEO van Wealth Management. Zijn uitgebreide ervaring en lokale netwerk stellen ons in staat onze activiteiten op het gebied van wealth management uit te breiden in Nederland. Bernt’s expertise en Arjan’s gedegen kennis en kwaliteiten op het gebied van relatiebeheer zijn van wezenlijk belang voor het succes van BNP Paribas Wealth Management in Nederland.”

Hij besluit: “BNP Paribas is al leider op het gebied van wealth management in Europa en wil hier actief op voortbouwen.

BNP Paribas is sinds 2000 actief in Nederland, volgend op de fusie tussen BNP en Paribas. BNP Paribas Nederland biedt met een team van ongeveer 1.000 medewerkers een uitgebreid scala aan financiële producten en diensten, zowel op particulier als zakelijk niveau.