ING app blijkt meest gewild voor mobiel bankieren

09 maart 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020 blijkt dat de mobiel bankieren app van ING op ruim vier van de tien Nederlandse smartphones geïnstalleerd staat, zo meldt Emerce, het zakelijke platform voor online business en marketing.

Hiermee lijkt de populaire bankieren app van ING de meest gewilde bancaire app, aangezien deze de bekende terugbetaal-app Tikkie en de mobiel bankieren app van de Rabobank achter zich heeft weten te laten. De apps van beide banken staan op ruim drie op de tien mobieltjes geïnstalleerd, zo blijkt uit het rapport. 

Populair onder 65+

Wat verder opvalt in het rapport is het hoge percentage gedownloade ING bankieren apps op de smartphones van 65-plussers, namelijk: 63%. Dit staat tegenover een percentage van 41% bij alle jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar. Met Tikkie en Apple Pay is juist het omgekeerde het geval; deze apps worden veel door jongeren gebruikt en minder door senioren en 65-plussers.

ING app blijkt meest gewild voor mobiel bankierenNog een opmerkelijke bevinding uit het rapport: Terwijl de penetratie van de reguliere mobiel bankieren app van ABN Amro niet verder komt dan twee op de tien smartphones, is Tikkie - eigendom van ABN Amro - in Nederland de meest gebruikte betaal-app.

Tot slot merken de onderzoekers van Telecompaper op dat een op de drie iPhone bezitters gebruikmaakt van Apple Pay en dat wallet-apps zoals OK en Stocard (vooralsnog) beperkt gebruikt worden.