Eli Leenaars benoemd tot Group COO bij Quintet Private Bank

13 januari 2021 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Met ingang van juni 2021 is ervaren bestuurder Eli Leenaars bij Quintet Private Bank benoemd tot Group Chief Operating Officer en lid van het Authorized Management Committee.

"Eli is een natuurlijke leider die het beste naar boven brengt in de mensen om hem heen", laat Jakob Stott, Group CEO en lid van de raad van bestuur van Quintet Private Bank, weten in een reactie op de benoeming van de Nederlander: "Hij lost problemen op door samen te werken, inspireert anderen met zijn duidelijke visie en stelt de belangen van de cliënten op de eerste plaats.”

Als lid van de Raad van Bestuur van de private bank zal Leenaars verantwoordelijk worden voor een aantal kernactiviteiten – waaronder bedrijfsvoering, IT, communicatie, marketing en vastgoed – ter ondersteuning van de langetermijngroei van Quintet. Leenaars kan bogen op meer dan dertig jaar aan ervaring in het financial services segment. Zijn kennis en expertise heeft betrekking op uiteenlopende vlakken, waaronder private banking, institutional, corporate en retail banking, investment banking en vermogensbeheer.

Eli Leenaars, Group Chief Operating Officer, Quintet Private Bank

Over zijn nieuwe uitdaging, zegt Leenaars: "Na een decennialange loopbaan bij grote organisaties kijk ik er naar uit om mijn ervaring en energie in te zetten voor dit bedrijf, dat ondernemerschap hoog in het vaandel heeft. Quintet wordt door fantastische mensen geleid die doordrongen zijn van het belang van zowel strategie als bedrijfscultuur – en die zich bewust zijn dat niets belangrijker is dan het juiste te doen voor de personen en families die wij van dienst zijn. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Meest recentelijk was Leenaars actief voor UBS, in de rol van Group Managing Director en Vice-Chairman Global Wealth Management. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan, ruim 25 jaar, werkte hij voor ING Group, ING Bank en ING Isurance, waar hij deel uitmaakte van de Raad van Bestuur.

Gedurende deze periode heeft hij daarnaast tal van leidende rollen vervuld. Zo was hij CEO van ING Retail & Private Banking en CEO van ING Direct. Verder nam hij plaats in de Raad van Bestuur  voor Technologie en Bedrijfsvoering van  ING groep. Voor die tijd vervulde hij leidinggevende posities in Nederland, België, Polen, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Voorafgaande aan zijn indrukwekkende loopbaan studeerde Leenaars af aan de Radboud Universiteit en rondde tevens een master in rechten af aan het European University Institute in Italië.

Leenaars volgt Quintet Colin Price op, die een belangrijke schakel heeft gevormd bij de opzet en implementatie van de groeistrategie van Quintet, door de merknaam verder te ontwikkelen en het partnerschapsmodel in te voeren. Group CEO Stott is blij met de ruime kennis en ervaring die Leenaars meebrengt. In het bijzonder wijst hij op Leenaars’ ruime ervaring in implementatie en inzet van technologie binnen de financiële dienstverlening. “Ik kijk ernaar uit om hem binnen de Quintet familie te mogen verwelkomen en verheug me op onze samenwerking om onze ambitieuze doelen te verwezenlijken."

Quintet Private Bank
Met het hoofdkantoor gevestigd in Luxemburg telt Quintet Private Bank zo’n 2.000 professionals die werkzaam zijn vanuit kantoren  in 50 Europese steden. Quintet (voorheen KBL) geldt als een vooraanstaande private bank voor vermogende personen, hun families en tal van institutionele en professionele cliënten, zoals family offices, stichtingen en externe vermogensbeheerders. In Nederland behoort ook het Nederlandse InsingerGilissen tot de Quintet groep.

Quintet Private Bank bestaat uit de volgende dochterondernemingen: Brown Shipley (VK), InsingerGilissen (Nederland), Quintet España (Spanje), Quintet Luxembourg (Luxemburg), Quintet Switzerland (Zwitserland), Merck Finck (Duitsland), Puilaetco (België), Puilaetco (Luxemburg) en Quintet Danmark (Denemarken)

Naast zijn leidende rol binnen Quintet Private Bank vervult Leenaars verder bestuursrollen voor verschillende branche- en non-profitorganisaties.