Pauline Bieringa benoemd tot managing director Triodos Nederland

17 juli 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Pauline Bieringa is door het bestuur benoemd als managing director voor de Nederlandse tak van Triodos Bank. Daarmee is in relatief korte tijd een opvolger gevonden voor Matthijs Bierman, die per 1 oktober zijn taken neerlegt. Bieringa komt over van BNG Bank.

Afgelopen vorig jaar maakte Triodos Bank het vertrek van Matthijs Bierman als managing direct bekend. Ongeveer een dikke maand later kondigde BNG Bank het vertrek van managing director Pauline Bieringa aan, die aangaf nog eenmaal een stap te willen maken. Wie één en één bij elkaar had opgeteld had deze uitkomst wellicht kunnen voorspellen, al is het achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten.  

Bieringa wordt dus de nieuwe managing director van Triodos Bank Nederland. Haar achtergrond bij BNG Bank was voor Triodos een voorname reden haar in dienst te nemen, onder meer vanwege het meebrengen van een breed maatschappelijke netwerk en ervaring met betrokken en duurzaam bankieren. Naast zeventien jaar in dienst bij BNG Bank was ze ook actief voor ING en dochterondernemingen ING Barings en ING BFH Bank. Tevens is ze bij verschillende organisaties actief als commissaris. 

“We zijn verheugd dat we na een uitvoerige en zorgvuldige procedure Pauline Bieringa kunnen benoemen tot Managing Director Triodos Bank Nederland. In haar persoon hebben we een zeer ervaren opvolger gevonden voor Matthijs Bierman”, stelt bestuurslid Jellie Banga van Triodos Bank. “Pauline heeft in de afgelopen 30 jaar een brede en relevante expertise opgebouwd in de (internationale) financiële- en adviessector.”

Wat betreft Matthijs Bierman, die is toevalligerwijs even lang op zijn post geweest als Bieringa voor BNG Bank gewerkt heeft. Ook zeventien jaar, na eerder al zeven jaar voor Triodos in het Verenigd Koninkrijk te hebben gewerkt. Bierman gaat verder als zelfstandige, met als specialisme bemiddelen in zakelijke conflicten.