BNG Bank ziet Pauline Bieringa vertrekken

29 mei 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze week maakte BNG Bank bekend dat Managing Director Public Finance Pauline Bieringa gaat vertrekken. Het besluit komt vanuit Bieringa zelf, die aangeeft nog eenmaal een stap te willen maken. BNG Bank is de zoektocht naar een opvolger inmiddels gestart.

Pauline Bieringa werkt al sinds 2004 voor BNG Bank. Vanaf 2006 is ze actief als Managing Director Public Finance bij de bank voor algemeen nut. Toch is er ook voor Bieringa een tijd van gaan. “Ik heb in de afgelopen decennia veel ervaring opgebouwd in de bancaire sector. Daarnaast heb ik inmiddels jarenlange bestuurlijke ervaring als toezichthouder en commissaris, en als coach voor aspirant commissarissen. Ik richt mij nu - naast mijn huidige commissariaten - op mogelijkheden om die ervaringen te combineren.”

Bieringa: “Mijn besluit was niet gemakkelijk, want BNG Bank is een prachtige organisatie, die laat zien dat maatschappelijke betrokkenheid en rendement uitstekend kunnen samengaan, en waar ik met veel plezier heb gewerkt.”

Vanuit de directie klinkt begrip voor de wens van Bieringa. “Pauline heeft zich in de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de missie van de bank. Onder haar leiding is de kredietportefeuille van BNG Bank aanzienlijk gegroeid, vooral met duurzaamheidsprojecten en in de zorgsector”, aldus CEO Gita Salden. “Zij heeft BNG Bank vaak vertegenwoordigd als het gezicht naar buiten, ook in soms lastige situaties. Ik wil haar bedanken voor haar jarenlange inzet voor onze organisatie en ik wens haar heel veel succes bij het invullen van haar nieuwe uitdagingen.”