BNG Bank verstrekt lening van €42 miljoen voor investering in Zeeuwse zorg

06 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Via een lening van BNG Bank investeert de Zeeuwse zorgorganisatie ZorgSaam €42 miljoen in verbeterde zorg in Zeeuws-Vlaanderen. Het beschikbaar gestelde bedrag is bestemd voor modernisering van het ziekenhuis in Terneuzen en een verpleeghuis in Oostburg, gelegen in het uiterste westen van het provinciedeel. BNG Bank wordt ook meteen huisbankier van de zorggroep.

Zowel vanwege de naam als vanwege de ligging zou je soms bijna vergeten dat Zeeuws-Vlaanderen nog steeds een stukje Nederland is. Voordat de Westerscheldetunnel bestond konden inwoners van deze regio - buiten de vaartijden van veerdiensten om -  niet eens de rest van Nederland bereiken zonder eerst België aan te doen. De letter ‘N’ in BNG Bank maakt echter dat de bank voor algemeen nut ook hier zijn financiële steentje bijdraagt.

BNG Bank verstrekt lening van €42 miljoen voor investering in Zeeuwse zorg

BNG Bank investeert €42 miljoen in de kwaliteit van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. De regionale zorggroep ZorgSaam is verantwoordelijk voor de uitvoering van die kwaliteitsinjectie. Het bedrag heeft twee hoofddoelen als bestemming. De eerste is een monderning van ziekenhuis De Honte in Terneuzen, de grootste stad van Zeeuws-Vlaanderen. Het inmiddels dertig jaar oude ziekenhuis krijgt - in de woorden van BNG Bank - een hypermodern operatiecentrum.

Huisbankier

Naast modernisering van het ziekenhuis gaat een deel van het bedrag ook naar de renovatie van verpleeghuis De Stelle in Oostburg, wat gek genoeg juist in het westen van Zeeuws-Vlaanderen ligt. De instelling wordt zodanig gemoderniseerd dat die weer bij deze tijd past. “Een ruim en eigentijds woon-, werk- en leefklimaat”, aldus BNG Bank. Naast het faciliteren van financiering wordt BNG Bank ook huisbankier van de zorggroep.

Namens BNG Bank hebben Okko Dijkstra (accountmanager Public Finance BNG Bank), Pauline Bieringa (directeur Public Finance BNG Bank) en John Bindels (financieel specialist BNG Bank) de overeenkomst ondertekend.