Rabo Frontier Ventures bundelt krachten met Ageras Group

29 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabo Frontier Ventures (RFV), het strategisch nvesteringsvehikel van de coöperatieve bank, zoekt de samenwerking met Ageras Group. Samen met Rabobank wil men nieuwe ondersteunende diensten blijven ontwikkelen op het vlak van financiële administratie. Onderdeel van de samenwerking is een overname van boekhoudtool Tellow door Ageras.

Het van oorsprong Deense Ageras is een online marktplaats waarop accounting- en boekhouddiensten worden aangeboden. Bedrijven met een hulpvraag kunnen deze uitzetten op het platform van Ageras, dat hen vervolgens koppelt aan een accountant of boekhouder. Dat heeft aan de ene kant voor ondernemers het voordeel dat ze uit meerdere opties kunnen kiezen, aan de andere kant neemt het accountants en boekhouders marketing-inspanningen uit handen. 

Zijnde een coöperatieve bank met sterke lokale wortels heeft Rabobank traditiegetrouw altijd veel oog gehad voor het midden- en kleinbedrijf. Deze investering van het RFV geeft hier een nieuwe impuls aan, door samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen ten gunste van het mkb. 

Een interessant onderdeel van de samenwerking is de overname van boekhoudtool Tellow door Ageras. Tellow – dat zich specifiek richt op zzp’ers – is ontstaan als moonshot bij Rabobank. Nadien ging het op eigen benen verder, hoewel nog steeds in nauwe samenwerking met Rabobank. Na enkele jaren is het met die zelfstandigheid echter weer gedaan, want Ageras neemt Tellow over. 

“Ageras Group zal blijven investeren in Tellow, om te komen tot een samenhangend ecosysteem dat 360 graden accounting diensten kan verlenen aan kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland”, aldus Rico Andersen, CEO van Ageras. Een partnership met Rabobank is binnen dat streven een waardevolle propositie. “Rabobank is een grote speler op dit vlak. Hun inzichten en expertise sluiten uitstekend aan op het fintech-gedeelte van ons business model”, vult Gilbert Kamieniecky aan, managing director van één van de grootaandeelhouders van Ageras.