Ian Hollowbread van ING wint internationale regtech-prijs

28 mei 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met het toenemende belang van regtech komt het vakgebied ook steeds meer in de schijnwerpers te staan. Dat uit zich onder meer in het toekennen van vakprijzen voor regtech-professionals. Recent werden door kennisplatform voor financiële technologie A-Team Insight meerdere mensen in het zonnetje gezet. Daartoe behoorde ook Ian Hollowbread, Head of RegTechs bij ING Labs. Hollowbread won de editor’s choice voor ‘Best RegTech Practitioner’.

Regtech is een deelgebied van het bredere fintech. Als samentrekking van de woorden ‘regulatory’ en ‘technology’ omvat het technologische ondersteuning bij het naleven van wetten en regels door financiële instellingen. Op zichzelf is regtech ook weer onder te verdelen in deelgebieden. Regtech is voor banken inmiddels een bijna noodzakelijke vorm van ondersteuning bij het bereiken en behouden van het gevraagde complianceniveau.  

Bij ING is Ian Hollowbread één van de verantwoordelijke personen voor uitstippeling van het regtech-beleid. In januari 2019 startte hij bij de oranje bank als Head of RegTech bij het ING-lab. Een pijler van het beleid dat Hollowbread heeft uitgezet is het in een vroeg stadium ondersteunen van en investeren in regtech-bedrijven. Volgens A-Team Insight draagt hij op die manier bij aan het op de agenda zetten van compliance en zodoende ook aan het proactief beschermen van het financiële systeem. Naast Head of RegTech is Hollowbread ook een actief lid van Innovation Council van ING UK. 

Op LinkedIn laat Hollowbread weten zich zeer vereerd te voelen met de uitverkiezing tot ‘Best RegTech Professional’. In al zijn bescheidenheid bedankt hij een twintigtal mensen expliciet, variërend van collega’s tot peers uit de sector. Zonder hen zou de prijs volgens hem niet mogelijk zou zijn geweest.