Moneyou laat klanten in app creditcards van derden toevoegen

23 april 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO-dochter Moneyou breidt de mogelijkheden van zijn mobiele app verder uit door klanten creditcards van derde partijen te laten toevoegen. Met deze stap wil Moneyou gebruikers meer betaalgemak verschaffen en een grotere keuze in financiële diensten bieden. Onder meer creditcards van ABN AMRO, ANWB, Bijenkorf en ICS Mastercard en Visa Card. 

PSD2 maakt het financiële instellingen mogelijk om in nieuwe richtingen te innoveren. Een voorbeeld van dergelijke innovatie is het benaderen van verschillende rekeningen via één mobiel bankieren app. Zodoende hoeven consumenten niet meer te wisselen tussen verschillende apps op hun telefoon om hun bankzaken te regelen. Sinds deze week is dat dus ook mogelijk bij Moneyou Go, de app van de online bank.

 

Met Moneyou Go kunnen klanten gratis bankieren, al zal de online bank later ook volgen met zogeheten Plus-pakketten met meer mogelijkheden, waar wel kosten bij komen kijken. De bank heeft veel aandacht voor het aanbrengen van overzicht in de dagelijkse financiën, meer in het bijzonder via het ‘potjes-systeem’, waarbij klanten voor verschillende doelen verschillende spaarpotjes kunnen aanmaken. Spaardeposito’s van Moneyou vallen via moederbedrijf ABN AMRO onder het depositogarantiestelsel. De online bank is overigens niet alleen in Nederland beschikbaar, men introduceerde de app twee jaar terug in Duitsland nadat men daar in 2011 al gestart was.  

“Sinds de nieuwe wetgeving hebben we hard gewerkt om dit soort mooie, nieuwe diensten, die nu mogelijk worden, aan onze klanten te bieden”, zegt Bas Boelhouwers, die vorig zomer benoemd werd tot nieuwe CEO van Moneyou. “Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel, we zijn een onlinebank die constant streeft naar nog meer gemak voor de gebruikers. Nu hebben klanten hun uitgaven inclusief creditcards overzichtelijk in één app. Deze innovatie laat zien wat PSD2 allemaal mogelijk maakt en wat de voordelen ervan zijn. We zijn trots dat we vooroplopen met innovaties.”