Bas Boelhouwers is nieuwe CEO van Moneyou

22 juli 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Moneyou heeft in de persoon van Bas Boelhouwers een nieuwe CEO gevonden, nadat afscheid is genomen van de huidige topbestuurder, Liesbeth Rigter. 

Als 100% dochteronderneming van ABN AMRO, is Moneyou een financiële dienstverlener, die (uitsluitend online) spaarproducten, leningen en hypotheken aanbiedt. De online bank, waar 220 medewerkers werkzaam zijn, telt meer dan 500.000 klanten. Moneyou is inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.

Zittend CEO Liesbeth Rigter neemt afscheid van Moneyou, na bijna vijf jaar aan het roer te hebben gestaan. Dat maakt de weg vrij voor Bas Boelhouwers, die inmiddels al is aangetreden in die positie. Boelhouwers en Moneyou hoeven elkaar niet te leren kennen, want de afgelopen drie jaar en negen maanden was hij al actief als commercieel directeur van de online bank. 

Marketeer

Met Boelhouwers komt er niet direct een traditionele bestuurder aan het hoofd te staan, wat misschien juist ook wel passend is voor een digitale partij als Moneyou. Boelhouwers heeft zijn sporen vooral verdiend als marketeer. Voor zijn periode bij Moneyou was Boelhouwers in dienst als marketingdirecteur bij CMS-leverancier Sitecore en daarvoor bijna zeven jaar ook als marketingverantwoordelijke bij Crédt Agricole Consumer Finance. In zijn tijd bij de Crédit Agricole volgde Boelhouwers ook een cursus ‘self managing leadership’ aan de Universiteit van Oxford.