Mastercard en Bunq breiden samenwerking uit voor Europese groei

20 maart 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Online bank Bunq breidt zijn kaartaanbod – specifiek de Green Card – uit naar in totaal dertig Europese landen. Met de Green Card kunnen klanten van Bunq ervoor zorgen dat er nieuwe bomen worden geplant, simpelweg door geld uit te geven. In die ontwikkeling trekt men samen op met betalings- en technologiebedrijf Mastercard. 

Er zijn steeds meer initiatieven op het gebied van het koppelen van betalingen aan iets duurzaams. Mastercard lanceerde onlangs de Priceless Planet Coalition, waarvan het Green Card-project van Bunq onderdeel is. In de basis komt het neer op het zorgen van meer bomen op de aarde, die kunnen bijdragen in de strijd tegen klimaatverandering. Hoe meer geld mensen uitgeven of hoe meer ze gewenst gedrag vertonen, hoe meer nieuwe bomen er verschijnen. 

Al vanaf de vroege start van Bunq in 2015 werken de online bank en Mastercard samen. Naast de Green Card was de Travel Card één van de vruchten van die samenwerking. De connectie tussen Bunq en Mastercard past in een breder patroon, waarbij laatstgenoemde actief op zoek is naar verbinding met fintech-partijen. In twee jaar tijd is het aantal van dat soort samenwerkingen verdubbeld tot inmiddels zestig stuks.

“De manier waarop Europeanen bankieren en betalen verandert. Mensen willen gebruik maken van veilige en eenvoudige technologie, en in toenemende mate een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin ze leven”, legt Javier Perez uit, President van Mastercard Europe. “We zijn in de afgelopen vijf jaar een succesvolle samenwerking aangegaan met bunq en zijn trots dat de bestaande samenwerking blijft groeien. Dit resulteert in gemakkelijke en snelle betalingen voor mensen in heel Europa, en tegelijkertijd een positieve impact voor het milieu.”

Bunq is in zijn nopjes met de samenwerking. Oprichter Ali Niknam laat optekenen: “Samen met onze gebruikers hebben we een eenvoudige manier ontwikkeld om bij te dragen aan een groenere wereld. Samen met Mastercard breiden we bunq Green Card verder uit binnen heel Europa.”