Bunq plant bomen wanneer klanten geld uitgeven

29 november 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Challenger bank Bunq introduceert de Green Card. Voor elke €100 die gebruikers spenderen met de metalen betaalpas plant Bunq een boom terug. Zodoende wil de neobank klanten helpen een groener leefpatroon te bereiken. Speciaal voor de vroege vogels lanceerde de bank gisteren een beperkte oplage Founders Cards.

Voor wie het ontgaan is, gisteren was het Green Thursday. Green Thursday is een soort dag van bezinning en in die zin een duidelijke tegenhanger van Black Friday, waarin iedereen elkaar figuurlijk en soms letterlijk de hersens inslaat voor de beste koopjes. Bunq koos juist deze dag uit om het nieuws over de Green Card naar buiten te brengen. Een metalen betaalpas voor mensen die de wereld groener willen maken.

Metalen pas

Er is bewust gekozen voor een metalen betaalpas, in plaats van de gebruikelijke plastic variant. Daarmee wil Bunq het gebruik van plastic terugdringen, al komt er bij de vervaardiging van staal natuurlijk ook wel wat energie kijken. Daar kunnen ze in IJmuiden over meepraten. Hoe dan ook, de pas gaat naar verluidt de helft langer mee. Maar hoe werkt het nu precies, dat geld uitgeven en bomen planten?

Iedereen kan de Green Card aanvragen, ongeacht of ze al klant zijn bij Bunq of bij een andere Nederlandse bank. Per €100 aan bestedingen met deze Mastercard creditcard laat Bunq een boom planten. Dat bedrag is overigens cumulatief, er hoeft dus niet noodzakelijkerwijs in één keer €100 of meer te worden uitgegeven. Bunq werkt voor dit project samen met Eden Reforestation Projects, een organisatie die sinds 2005 ruim 2,5 miljoen bomen heeft geplant. 

“We zijn zeer enthousiast om bunq Green Card te introduceren. Dankzij de bunq Green Card kan je een groene wereld creëren, zonder enige moeite. Iedereen die zich deze Green Thursday aanmeldt wordt een Green Card Founder en ontvangt een speciaal genummerde editie van de Green Card", aldus Ali Niknam, de grote man achter Bunq. Per Europese bank zijn er 1.000 speciale Green Cards beschikbaar. Halverwege de ochtend waren er bij Bunq zelf al bijna 400 aangeschaft. Volgens Bunq is de pas bovendien wereldwijd te gebruiken, al zal men in de VS mogelijk te maken krijgen met gefronste wenkbrauwen, daar de Green Card ook synoniem is voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. 

€99 per jaar

Omdat het planten van bomen ergens op de achtergrond gebeurt, maakt Bunq maandelijks inzichtelijk hoe en waar klanten bij hebben gedragen aan een groenere wereld. Gebruikers van Bunq Premium planten zelfs dubbel zo snel bomen terug. Rest wellicht nog de vraag wat de pas kost, want uiteindelijk zijn er met het planten van bomen ook kosten gepaard. De pas kost €99 per jaar.