Rabobank verbindt zich aan Dutch Technology Week

05 maart 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank presenteert zich als nieuwe partner van de Dutch Technology Week (DTW) in Eindhoven. Via de lokale vertegenwoordiging Rabobank Regio Eindhoven verbindt de coöperatieve bank zich in elk geval voor drie jaar aan het technologie-evenement.

Wie in Nederland denkt aan high-tech komt al snel in het zuidoostelijke deel van Noord-Brabant, in de regio Eindhoven. In lijstjes van ‘slimme’ regio’s scoort de regio structureel hoog, onder meer door de aanwezigheid van de high-tech campus van de TU Eindhoven en bedrijven als ASML, Philips of Vanderlande. Dat vormt voor een bank een zeer interessante regio om actief te zijn, vol met economische kansen. Rabobank onderschrijft dat door partner te worden van de Dutch Technology Week.

Negende editie

De Dutch Technology Week (DTW) is inmiddels toe aan de negende editie en staat dit jaar gepland voor 8-13 juni. Hoewel vanuit een sterk Brabantse inslag worden door heel Nederland ‘wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld’. Aan de ene kant geeft het Nederlanders een goed beeld van waar de high-tech sector allemaal mee bezig en aan de andere kant is het natuurlijk ook een stukje ‘branding’ in de zoektocht naar toekomstig talent. Er is immers al sprake van een tekort aan voldoende geschikt personeel. 

“Brainport heeft een gigantische aantrekkingskracht op bedrijven en kenniswerkers. En dat is ontzettend belangrijk. Want laat daar nou een van de grootste uitdagingen liggen voor deze regio: het vinden van voldoende vakmensen en kenniswerkers”, aldus Gerard Zwartkruis, directeur Rabobank Regio Eindhoven, zoals de lokale vertegenwoordiging heet na een samenvoeging van meerdere lokale banken.  

Inhoudelijke aanvulling

De ondersteuning van Rabobank moet de organisatie helpen aan een financiële impuls – voor zover dat al nodig is met de kapitalen die bedrijven uit de regio gezamenlijk verdienen – maar ook zorgen voor een inhoudelijke aanvulling op het programma van de DTW. “Bijvoorbeeld door een event voor start-ups te programmeren tijdens de DTW”, aldus Frits van Hout, bestuurder bij ASML en voorzitter van de klankbordgroep van DTW. “De betrokkenheid van Rabobank draagt bij aan een verdere landelijke uitrol naar andere regio’s èn het bekend maken van de missie van de DTW.”