Rabobank investeert in softwarebedrijf ATS Global

19 februari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Via Rabo Corporate Investments verwerft de coöperatieve bank een positie als aandeelhouder bij ATS Global. ATS Global is een mondiaal actieve onderneming die bedrijven adviseert over software-toepassingen en deze ook meteen implementeert en beheert. Rabobank geeft aan met deze investering de algemene digitale transformatie in het bedrijfsleven te willen versnellen. 

Zelfs in de meest ambachtelijke ondernemingen spelen computers een rol in de dagelijkse bedrijfsvoering, al was het maar voor de administratie of de betalingen. Meestal spelen ze ook een rol in de productielijn, supply chain of het relatiemanagement van bedrijven. Net als banken spelen al die bedrijven hun eigen wedstrijd in hun eigen competitie en allemaal moeten ze mee in de wedren van digitale transformatie om relevant te blijven voor hun klanten. 

Geld voor groei

ATS Global speelt in die transformatie een belangrijke rol vanwege de ontwikkeling, implementatie en het beheer van software-oplossngen. ATS Global heeft klanten verspreid over veel verschillende sectoren, maar voornamelijk in food & agri, automotive, aerospace en life science. Niet alleen werkt ATS Global met software van derden, de onderneming ontwikkelt ook eigen software. Met de kapitaalinjectie van Rabobank wil het bedrijf de vaart erin houden en verder groeien, niet in de laatste plaats via het doen van overnames.

“ATS Global is een IT-solutions provider die inspeelt op het benutten van kansen die de megatrend van het digitaliseren van productieprocessen met zich meebrengt. De onderneming heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt”, legt Thijs Friederich van Rabobank de investering uit. “Er liggen nog enorm veel mogelijkheden zoals de overname van kleinere spelers in de markt, het verder ontwikkelen van de eigen software propositie en het realiseren van meer schaal in bepaalde regio’s. De samenwerking is een echt partnership. Wij kijken er daarom naar uit om ATS Global samen naar een volgend niveau te brengen.”

Stap naar beursnotering

De investering stelt ATS Global dus in staat om verder te groeien. Die groei moet komen vanuit drie strategieën, namelijk acquisities, autonome groei en door investeringen in R&D. “Klanten gaan profiteren van nieuwe diensten en producten voor smart manufacturing. Onze medewerkers zullen profiteren van een stabiele partner met een sterk netwerk en oog voor persoonlijke en sociale ontwikkeling. Met de Rabobank is een belangrijke stap genomen om binnen 5 tot 7 jaar een beursnotering te krijgen en verdere internationale uitbreiding te realiseren”, laat Mike James optekenen, één van de oprichters van ATS Global en non-executive chairman.