ABN AMRO breidt ook samenwerking met Infosys verder uit

04 februari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO en Infosys bouwen hun samenwerking verder uit, zodat de bank vaart kan maken met de transformatie naar de cloud en de adoptie van werken via de DevOps methode. Het nieuws over de combinatie volgt ongeveer gelijktijdig met de bekendmaking van een hernieuwde samenwerking met het eveneens Indiase Tata Consultancy Services.

Snelheid en wendbaarheid is waar ABN AMRO – en vele andere banken – naar streeft. De bank wil beide doelen bereiken door over te stappen naar een werkomgeving in de cloud, een public cloud. Het is een beweging die meerdere banken momenteel aan het banken zijn en daarmee lijkt het een voor de hand liggende stap, hoewel beslist geen eenvoudige. Om dit mogelijk te maken breidt ABN AMRO - naast een overeenkomst met Tata - ook de strategische samenwerking met Infosys uit.

Het uit India afkomstige Infosys gaat ABN AMRO specifiek ondersteunen in het personeel eigen maken van werken met Microsoft Azure, één van de grootste en bekendste cloud computing-platformen. Naast Azure als bekende naam wijst Infosys de werknemers van de bank ook de weg in andere cloud native programma’s en hulpmiddelen. 

De strategische band tussen ABN AMRO en Infosys bestaat inmiddels al geruime tijd. Een tijdje terug verkocht ABN AMRO zelfs driekwart van zijn aandelenpakket in hypotheekservicer Stater aan Infosys. “De strategische investeringen van Infosys in cloud, digital en DevOps hebben geleid tot marktleidende oplossingen. We zijn vol vertrouwen dat deze samenwerking onze IT-omgeving helpt transformeren op een tijdige en kostenefficiënte wijze”, aldus Christian Bornfeld, Chief Innovation & Technologie Officer bij ABN AMRO.