Rabobank verstrekt groeikapitaal aan wielerbedrijf VanMoof

08 november 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank Corporate Investments heeft €12,5 miljoen aan groeikapitaal verstrekt aan internationaal opererend en snelgroeiend wielerbedrijf VanMoof. De investering ligt in lijn met het portfolio van investeringen voor innovatieve scaleups.

Opgericht in 2009 door de twee Nederlandse broers Taco en Ties Carlier, is VanMoof een fiets-/techbedrijf dat hoogwaardige stadsfietsen produceert, die voorzien zijn van geïntegreerde ‘smart technologie’. De fietsproducent heeft brand stores in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Taipei en Tokio en verkoopt online aan fietsers over de hele wereld.

Verder opschalen

In het kader van de internationale groeiontwikkelingen en ambities, schakelde VanMoof Rabo Corporate Investments in voor groeikapitaal. Met de kapitaalinjectie – het gaat om een investering van €12,5 miljoen – wil VanMoof onder meer verder opschalen en nieuwe innovaties realiseren. Zo kan het tevens zijn technologische voorsprong op concurrenten behouden. CEO Taco Carlier zegt in een reactie: “We zijn ontzettend blij om een partner te hebben gevonden die met ons mee kan groeien en ons bijstaat internationaal op te schalen. Samen met de investering van onze rijders, vormt dit een goede basis voor de verdere groei van VanMoof.” 

Rabobank verstrekt groeikapitaal aan wielerbedrijf VanMoofRogier Raaijmakers, Managing Director Rabobank Corporate Investments, liet eerder al weten “trots” te zijn, “om dit prachtige Nederlandse groeibedrijf de komende jaren verder te kunnen helpen met haar ambitieuze groeiplannen.” Hij voegde toe: “VanMoof past perfect binnen ons portfolio van veelbelovende innovatieve scaleups, die wij steunen met schaalbare en flexibele oplossingen.” 

VanMoof is de afgelopen jaren vooral internationaal sterk gegroeid. In 2018 opende het bedrijf zes nieuwe brand stores. De internationale markt is inmiddels de kernmarkt geworden, 70% van de bedrijfsomzet van VanMoof komt uit de internationale markt. Voor 2019 wordt een omzet verwacht van ongeveer €40 miljoen, terwijl deze vorig jaar nog ‘slechts’ €11 miljoen was. 

In juni van dit jaar was het VanMoof reeds gelukt om via een crowdfundingtraject een financieringsbedrag van €2,5 miljoen op te halen, afkomstig van zijn eigen rijders.