Laetitia Griffith voorgedragen als commissaris bij ABN AMRO

31 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO wil Laetitia Griffith als nieuw lid van de raad van commissarissen. Ze is inmiddels formeel voorgedragen voor een termijn van vier jaar. Op 17 december zal tijdens een buitengewone algemene vergadering over de voordracht besloten worden. Griffith is momenteel reeds commissaris bij netbeheerder Tennet en bij KMPG.

Laetitia Griffith is van huis uit jurist. De in Paramaribo geboren Griffith studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en begon haar carrière in 1993 bij Justitie. De meesten zullen haar wellicht kennen vanuit haar tijd in de politiek. Van 2003 tot 2005 was ze Kamerlid voor de VVD. Ze maakte snel naam en werd onder meer een keer verkozen tot politiek talent van het jaar. 

Als alles volgens plan verloopt wordt Griffith de opvolger van Annemieke Roobeek. Zij neemt na ruim negen jaar afscheid als commissaris bij ABN AMRO. De bank ziet in Griffith de aangewezen persoon om haar op te volgen, onder meer vanwege haar brede ervaring als bestuurder en als toezichthouder. Naast een periode als wethouder Financiën bij de Gemeente Amsterdam is ze momenteel reeds commissaris bij netbeheerder Tennet en bij internationaal accountants- en advieskantoor KPMG.

Tom de Swaan, sinds vorig jaar president-commissaris van ABN AMRO, verheugt zich op de komst van Griffith: “Met haar uitgebreide juridische en maatschappelijke kennis en brede ervaring als bestuurder en toezichthouder in diverse organisaties en sectoren, zal zij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het toezicht door de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO.” Naast lof voor Griffith gaat ook een dankwoord uit richting vertrekkend commissaris Roobeek.