ING verlengt samenwerking met Omniplan voor personal finance oplossingen

08 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ING en fintech-bedrijf Omniplan blijven samenwerken op het gebied van advies-applicaties voor consumenten. Daarmee zetten de twee bedrijven een relatie voort die al zeven jaar duurt. ING maakt onder de hernieuwde samenwerking gebruik van de hypotheekadvies-applicatie en krijgt toegang tot het API-platform van Omniplan. 

Er zijn veel ontwikkelingen gaande binnen het domein financieel advies. Naast automatisering weten verschillende applicaties consumenten steeds gerichter en persoonlijker te adviseren. Voor een bedrijf met veel klanten, zoals ING, kan het lonen om hierop in te zetten. Een hypotheekproces dat efficiënter is ingericht is fijner voor zowel bedrijf als klant. ING werkt op dit vlak al enige tijd samen met het Amsterdamse Omniplan, een samenwerking die verlengd en uitgebreid wordt.

Onlangs vernieuwde Omniplan zijn hypotheekadvies-applicatie, waar ING nu mee gaat werken. Omniplan geeft aan dat de applicatie een nieuwe advieservaring biedt, zowel qua uiterlijk als achterliggende techniek. ING krijgt hiernaast ook toegang tot het API-platform van Omniplan, waarop gewerkt kan worden aan verdere innovatie van financiële planning en klantreizen.

“We zijn zeer trots dat we naast het bieden van continuïteit, ook een duidelijke verbreding binnen onze samenwerking aangaan”, zegt Tom Ehren, Directeur Development Omniplan. “Een bevestiging van de bestaande goede samenwerking én een start voor verdere innovatie naar hybride advies. We hebben de gezamenlijke ambitie om Personal Finance advies naar een nog hoger niveau te tillen.”