ASN Bank opent inschrijving Wereldprijs voor duurzame ondernemers

27 augustus 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De inschrijving voor een nieuwe jaargang van de ASN Bank Wereldprijs is weer geopend. Ondernemers met duurzame ideeën dingen mee naar diverse prijzen, die hun pas gestarte onderneming ten goede komen. Meerdere winnaars van vorige edities hebben hun onderneming snel zien groeien dankzij de publiciteit die de ASN Bank Wereldprijs weet te genereren. 

De maatschappij zit vaak boordevol goede ideeën, ideeën die de wereld ten positieve kunnen veranderen. De vraag voor veel startende ondernemers is echter waar ze moeten beginnen. Er is simpelweg startkapitaal nodig om een idee uit te bouwen tot een product en een beetje naamsbekendheid al in de beginfase kan evenmin kwaad. Met de Wereldprijs wil ASN Bank twee vliegen in één klap slaan. Startende ondernemers ondersteunen en tegelijkertijd investeren in duurzaamheid. Het wordt de 12e editie van de prijs.

Drie categorieën

Evenals in voorgaande jaren zijn er drie verschillende categorieën waar ondernemers zich voor in kunnen schrijven, te weten (1) Mens & Samenleving, (2) Natuur & Milieu en (3) Klimaatbescherming. Dat onderstreept ook meteen de brede betekenis van het woord ‘duurzaam’, iets waar Rabobank al eens op een originele manier een punt van maakte. In een notendop gaat het hier om bedrijven die iets doen of iets maken wat ten goede komt aan mensen, aan dieren, aan het milieu of aan de aarde. Of aan allemaal tegelijk.  

"We zien deze ondernemers als de ideale pioniers voor een duurzame toekomst. Zij denken buiten de geijkte kaders. En durven een flinke stap voorwaarts te zetten. Met de ASN Bank Wereldprijs willen wij hun idee een kickstart geven. En naar een volgend stadium brengen, om daarmee samen de duurzame vooruitgang van de samenleving te stimuleren", aldus Arie Koornneef, directeur van ASN Bank.

In principe komen er vier winnaars, namelijk één per categorie en een publiekswinnaar. Er is een bedrag van €55.000 te verdelen. Dat kapitaal is nuttig, maar minstens zo belangrijk voor startende onderneming is de niet-financiële vorm van ondersteuning die ASN Bank. De winnaars kunnen rekenen op coaching op het gebied van ondernemerschap, marketing en financiën. Daarbij is er natuurlijk de publicitaire waarde, die het minst eenvoudig te kwantificeren is maar tegelijkertijd wellicht het meest waardevol is. Het trekt in potentie de aandacht van zowel consumenten als nieuwe investeerders.

Traject

Inschrijven voor de Wereldprijs is mogelijk tot 17 september. Vervolgens buigt een vakjury zich tijdens verschillende momenten over de inzendingen, waarna er steeds minder gegadigden overblijven. De jury bestaat dit jaar onder meer uit Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely, Jasper Gabrielse van oud-winnaar Seepje en Faiza Oulahsen van Greenpeace. 

Gerelateerd:
Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2018 bekend