Jochem Essink bestuursvoorzitter Rabobank Noord en West Twente

30 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft per 1 augustus Jochem Essink aangesteld als nieuwe directievoorzitter van Rabobank Noord en West Twente.

Jochem Essink is een ervaren bankier met een trackrecord van ruim twintig jaar in de bankensector. Gedurende zijn lange loopbaan heeft hij diverse functies vervuld bij onder andere ING en Rabobank. In 2009 maakte hij de overstap naar De Lage Landen, een 100% dochter van de Rabobank, die zich bezighoudt met lease en factoring. Per april 2017 is dit een onderdeel geworden van Rabobank Corporate Clients Nederland, waar Essink manager Rabo Lease & Factoring Key Accounts was.

“Vanuit mijn rol bij De Lage Landen en Rabo Lease & Factoring kom ik al jaren bij deze lokale bank over de vloer. Een bank die ik heb leren kennen als klantgericht en actief in de regio. Ik vertrouw erop, samen met de medewerkers van deze bank, een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de lokale omgeving en onze maatschappelijke impact te vergroten”, aldus Essink over zijn nieuwe rol.

Jochem Essink bestuursvoorzitter Rabobank Noordt en West Twente

In zijn nieuwe leidende functie neemt Essink de rol in van directievoorzitter, ook zal hij de afdeling Bedrijven gaan aansturen. Harro Eppinga, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd over zijn benoeming: “We zijn erg blij met de komst van Jochem. Met zijn enthousiasme, kennis en ervaring kan hij de verbinding met klanten, leden, stakeholders en collega’s stimuleren.”

Zelf kijkt de ervaren bankier ernaar uit om aan de slag te gaan voor Rabobank Noord en West Twente. “Als nieuwe directievoorzitter van deze mooie bank wil ik graag bijdragen aan de tevredenheid van onze klanten en de organisatie en dienstverlening verder ontwikkelen”, geeft Essink aan.

Met de komst van Essink bestaat het managementteam van het Rabobank kantoor nu uit vier personen. De overige drie bestuurders zijn Sipko Bruin (Directeur Particulieren) en Jan ten Hove en Bertine Waanders (managers Particulieren). De raad van commissarissen (RvC) van Rabobank Noord en West Twente bestaat naast Harro Eppinga verder uit: Marc Droste, Gert-Jan Oplaat, Myrian Reuvers-Elferink en Bert Oudendijk.