ABN AMRO kiest software Sopra voor vermogensbeheer-app Kendu

15 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO en Sopra Banking Software hebben de handen ineengeslagen voor wat betreft de nieuwe vermogensbeheer-app Kendu. ABN AMRO kondigde de app afgelopen april aan. De applicatie is volledig afgestemd op mobiel gebruik. Sopra is een van de partijen die de onderliggende software-technologie verzorgt.

Kendu is nog niet zo oud. ABN AMRO lanceerde de app voor vermogensbeheer in april van dit jaar met de volledige focus op mobiel gebruik. Als minimale inleg hanteert ABN AMRO een bedrag van €50, een bedrag dat men niet meteen zou associëren met het woord vermogensbeheer. ABN AMRO is één van de partijen die inspeelt op de grote groep consumenten die misschien niet te boek staat als vermogend, maar wel financiële ambities heeft. Via een mobiele app kunnen gebruikers investeren in concrete doelen voor later, zoals een nieuwe auto, studie voor de kinderen of een vakantiehuisje. Kendu is beschikbaar voor klanten en niet-klanten van ABN AMRO.

De app biedt verschillende dashboards die inzicht geven in de gestelde doelen, de investeringen die nodig zijn om die doelen te halen en de fondsen die beschikbaar zijn. Simpel gezegd, met de app is de inleg te ‘managen’. Achter het overzichtelijke visuele deel gaat een geavanceerde techniek schuil. Daarvoor is onder andere Sopra Banking Software verantwoordelijk.

Direct Banking on SaaS

De software van Sopra komt in de vorm van ‘Direct Banking on SaaS’. Vrij vertaald betekent het dat de software beschikbaar en af te nemen is als dienst (Software as a Service), zonder dat ABN AMRO zelf een hele structuur op hoeft te zetten. “We zijn vereerd om ABN AMRO te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Deze volledig digitale dienstverlening op het vlak van online wealth management voorziet in een uitstekende klantervaring”, aldus de woorden van Duco de Lange, Countrymanager Nederland van Sopra.

“We zijn erg te spreken over de ondersteuning van Sopra Banking Software bij de introductie van onze nieuwe dienst, dankzij hun ‘Direct Banking on SaaS’ opzet”, aldus Job Mantz van Kendu. “De SaaS-oplossing helpt ons Kendu te integreren in ons digitale aanbod en onze digitale ambities mede te realiseren.”