ABN AMRO-app Kendu maakt vermogensbeheer mogelijk vanaf €50

10 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO lanceert deze week de app Kendu, waarmee particulieren kunnen starten met vermogensbeheer vanaf het luttele bedrag van €50. Op basis van een persoonlijke risicoscore beleggen professionals het bedrag waarvan de gebruiker de hoogte bepaalt. Kendu is voor iedereen te gebruiken, wel of geen klant van ABN AMRO.

Vermogensbeheer wordt vanouds in verband gebracht met grote sommen geld en veel persoonlijk contact omtrent het beleggen ervan. In de laatste jaren is dat beeld aan het vervagen. Men zou zelfs kunnen spreken van inflatie van het woord ‘vermogensbeheer’, wellicht ook één van de redenen voor de opkomst van de term ‘wealth management’. Maar ook niet-vermogenden hebben financiële ambities, iets waar steeds meer financieel dienstverleners op inspelen. ABN AMRO doet dat nu met Kendu.

ABN AMRO - kendu

“Uit eigen onderzoek en klantervaringen constateert ABN AMRO dat Nederlanders het moeilijk vinden om financiële ambities te definiëren en die vervolgens daadwerkelijk te realiseren”, zegt Frank Verkerk, Chief Digital Officer bij ABN AMRO. “Kendu probeert inzichtelijk te maken wat allemaal nodig is om aan je ambitie te werken. Stel, je wilt over vijftien jaar de studie van je kinderen kunnen betalen. Kendu maakt dan op basis van jouw risicoscore een indicatieve berekening hoeveel je (maandelijks) zou moeten inleggen om deze financiële ambitie te kunnen behalen. Kendu houdt bij of jij op koers bent om je ambitie te behalen. Ben je niet meer op koers? Dan geeft Kendu aan hoe je op koers kunt blijven.”

Inzicht

Wie bepaalt het risicoprofiel voor de beleggingen? Dat is een samenspel tussen klant en Kendu. De app neemt nieuwe klanten mee door een digitaal intake-proces. Tijdens die intake stelt Kendu een risicoscore vast, op basis van voorkeuren en wensen. Beleggingsexperts gaan vervolgens aan de slag met beleggen, op basis van de risicoscore. Veel aandacht is er voor het woordje ‘inzicht’, zoals Verkerk hierboven ook al aanstipt. In de eerste plaats geeft Kendu gebruikers inzicht in de haalbaarheid van hun financiële ambities. Daarnaast hebben gebruikers op elk moment inzicht in hun beleggingsportefeuille en ontwikkelingen daarin.

Kendu is per direct kosteloos beschikbaar. Voorlopig is de app alleen te gebruiken voor iOS-gebruikers. Mensen met telefoons die draaien op Android komen later dit jaar aan de beurt.