ABN AMRO wint vakprijs voor duurzaam bankieren

12 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het Engelse vakblad Euromoney bedeelt ABN AMRO twee vakprijzen toe tijdens hun jaarlijkse awardceremonie. In de eerste plaats voor beste bank in West-Europa voor sustainable finance en als extra voor de titel van beste investment bank van Nederland. Die tweede titel won de bank eerder ook al in 2016 en in 2017. Topman Kees van Dijkhuizen is verheugd met de erkenning.

Geen bank kan tegenwoordig zonder een visie op duurzaamheid binnen het te voeren beleid. Hier en daar zal ongetwijfeld sprake zijn van enig opportunisme, maar er lijkt ook daadwerkelijk een cultuuromslag gaande waarbij een nieuw besef van verantwoordelijkheid ontstaat. De ondertekening van een commitment aan het nationale Klimaatakkoord eerder deze week is daar een voorbeeld van. Duurzaamheid vormt meer en meer een beoordelingscriterium voor het zijn van een goede bank. Het is niet verwonderlijk dat er ook bij jaarlijkse onderscheidingen meer aandacht komt voor de duurzame prestaties van banken. Bij ABN AMRO mag de vlag weer even uit, want de bank krijgt van vakblad Euromoney onder meer een prijs voor West-Europa’s beste bank voor sustainable finance. 

Het vakblad Euromoney is al vele jaren een begrip in de financiële sector. Een blad voor en door finance professionals. Elk jaar organiseert het de Euromoney Awards for Excellence, verdeeld over zowel regio’s als categorieën. Er worden dus heel wat prijzen uitgereikt. ABN AMRO won er twee, namelijk voor ‘Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance’ en voor de derde keer ‘The Netherlands’ Best Investment Bank’. 

Integrale aanpak

Euromoney prijst met name de integrale duurzaamheidsaanpak van ABN AMRO. “Hoewel veel banken in West-Europa zich bezighouden met duurzaam financieren, zijn maar bij een zeer klein aantal alle onderdelen van de organisatie gericht op milieu- of maatschappelijke impact. Als beste bank voor duurzaam financieren in West-Europa is ABN AMRO daar één van”, aldus de Euromoney.

“Samen met onze klanten kunnen we een positieve impact hebben op de verduurzaming van de maatschappij. Met het winnen van de prijs voor Western Europe’s Best Bank for Sustainable Finance krijgen we erkenning voor de koers die we hebben ingezet”, zegt Kees van Dijkhuizen. “Ik zie dit ook als een aanmoediging om onze inspanningen op dit belangrijke gebied voort te zetten. Dat we nogmaals de prijs voor The Netherlands’ Best Investment Bank in de wacht hebben gesleept, is belangrijke erkenning: met dank aan onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen en aan onze medewerkers voor hun inzet en harde werk.”