Rabobank investeert in Nederlandse recruitment scaleup Magnet.me

05 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

Rabobank investeert enkele tonnen in de Rotterdamse scaleup Magnet.me, een banenplatform dat zich richt op het met elkaar in contact brengen van studenten en recent afgestudeerden met bedrijven. Met de investering - de exacte hoogte is niet publiek gemaakt - wil Magnet.me verder uitbreiden in Nederland de UK en tevens de markt voor young professionals aanboren.

Het banenplatform Magnet.me is in 2012 opgericht in Rotterdam. Tot nu heeft het bedrijf een gebruikersbestand van 200.000 studenten opgebouwd.  Zo’n 2.500 bedrijven schreven zich bovendien al in. Magnet.me wordt gezien als een ‘disruptor’ in de recruitment-sector wegens innovatieve en toegankelijke manieren om studenten en recent afgestudeerden in contact te brengen met werkgevers. Feitelijk is het een soort marktplaats, waar vraag en aanbod elkaar kunnen treffen. Via een matching-systeem komen studenten in contact met relevante potentiële werkgevers. Rabobank is één van de bedrijven die gebruikmaakt van Magnet.me en investeert bovendien enkele tonnen in de Rotterdamse scaleup.

Als grote bank zal Rabobank er veel aan gelegen zijn om op elk relevant platform aanwezig te zijn. Talent is schaars en de concurrentie is onverminderd groot, niet alleen van collega-banken, ook van andere grote organisaties. Bovendien is het imago van Rabobank voor hoogopgeleiden tamelijk hard achteruitgehold in het afgelopen jaar, zo bleek onlangs uit het Intermediair Imago Onderzoek. Voor Rabobank is de investering in Magnet.me een economische investering, maar zeker ook een investering in talent. Wat uiteindelijk ook weer een economische investering is. 

Continue ontwikkeling

“Hun continue ontwikkeling en de groei die ze doormaken tonen aan dat Magnet.me begrijpt waar innovatie in recruitment nodig is en hoe ze dit bewerkstelligen”, legt Fabian Groeneveld uit, accountmanager bij het Rabobank Start-up & Scale-up team. “Ze hebben al veel bereikt, wat ons vertrouwen in hun business heeft versterkt. Ze belichamen het soort van innovatieve bedrijven waarin Rabobank wil investeren.”

Met de kapitaalinjectie wil Magnet.me nieuwe groei realiseren, zowel in Nederland als in de UK, waar ze ook actief zijn. “We zijn trots op deze steun van Rabobank. Niet alleen willen verder groeien in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, we willen ook uitbreiden naar de markt voor young professionals. Het is een logische stap en een grote kans om die markt te innoveren. ”