Woonreis-assistent Blueriq biedt klanten zekerheid en persoonlijke dienstverlening

04 juli 2019 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zo vroeg mogelijk in beeld zijn bij een consument en altijd een persoonlijke dienstverlening bieden. Dat is wat software-ontwikkelaar Blueriq haar klanten belooft. Een voorbeeld daarvan is de ‘woonreis-assistent’. Een toepassing die zowel de consument als de financieel dienstverlener gemak oplevert gedurende de reis naar een nieuwe woning. Aan de hand van Hans en Loes laat Blueriq zien hoe ‘outside in’ denken en het centraal stellen van de klant van begin tot eind er echt uitziet.

De zoektocht naar een nieuwe woning begint tegenwoordig veelal thuis op de bank. Met de laptop op schoot een woningzoeksite bezoeken en spelen met de nodige filters voor het aantal kamers, de prijs of de bouwperiode. Het is het begin van wat in vaktaal een ‘woonreis’ wordt genoemd: van oriëntatie op een woning tot het ondertekenen van de akte bij de notaris. Menig financieel dienstverlener droomt ervan om al op de bank thuis in beeld of zelfs aanwezig te zijn bij consumenten. Maar hoe dan?

Hulp vanaf de start

Na op internet een interessante woning te hebben gevonden gaan Hans en Loes er met de auto op uit om het huis en de buurt in het echt te bekijken. De woonreis-assistent van Blueriq maakt het mogelijk om dan al aanwezig te zijn om je (toekomstige) klanten om ze goed en relevant te ondersteunen en begeleiden.

“Kunnen wij deze woning kopen?” is de simpele vraag die Hans hardop stelt aan de woonreis-assistent. Zo start een conversatie en is de verbinding met een klant eigenlijk al gelegd. De conversatie met de woonreis-assistent geeft hen het goede gevoel van begrepen te worden en het gevoel van persoonlijke dienstverlening. Na enkele antwoorden kan de woonreis-assistent Hans en Loes melden dat ze op basis van hun beide inkomens het huis kunnen kopen. Daarmee hebben ze al in een heel vroeg stadium zekerheid, wat bij veel consumenten voelt een last die van de schouders valt.

Zekerheid en duidelijkheid

De zekerheid om te kunnen kopen is er voor Hans en Loes. Nu is het tijd om contact te leggen met de makelaar van de verkopende partij. Ook hier kan de woonreis-assistent bij helpen, door de verkoopmakelaar in staat te stellen zelf contact met hén op te nemen. Dat contact verloopt zoals Hans en Loes het zelf willen. Ze kiezen voor wat hen het beste uitkomt: thuis op de bank, tablet in de hand. Hier start de conversatie met de makelaar, die hen vraagt welk bedrag ze willen bieden. Een chatbot helpt hen bij het maken van de juiste keuzes en of ze een voorkeur hebben voor eventuele voorbehouden. De chatbot biedt gemak en duidelijkheid voor zowel de makelaar als voor Hans en Loes. Het mes snijdt aan beide kanten.

Zij, en niemand anders, voeren de regie over hun hele woonreis.

Hét verlossende moment in een woonreis is voor de consument het nieuws dat het bod is geaccepteerd. De champagne kan voor het eerst open, maar het markeert ook een nieuwe vervolgfase. Het vervolg van de reis van Hans en Loes zou geen verrassingen meer moeten hebben, aangezien ze de juiste keuzes al hebben gemaakt. Door een overzicht van de vervolgstappen weet het stel dat zij, en niemand anders, de regie voeren over het resterende deel van hun woonreis. Helder staat aangegeven welke taken voor Hans en Loes openstaan en welke voor de verschillende dienstverleners die hen verder gaan helpen in hun woonreis. Een tijdlijn met mijlpalen illustreert de reis. Plus, ze weten dat ze direct en met aandacht voor hun persoonlijke situatie geholpen worden. Dat vormt volgens Blueriq de basis voor elke perfecte en persoonlijke klantervaring.

Emotionele connectie

Met de woonreis-assistent maakt Blueriq het financieel dienstverleners mogelijk om al in een vroeg stadium relevant en persoonlijk te zijn voor hun klanten. Dat past geheel binnen de missie van het bedrijf om te zorgen voor een emotionele connectie: “geen klant voor even, maar een klant voor het leven”. 

Hans en Loes hebben altijd het juiste inzicht en overzicht, wat zorgt voor gemak en stress wegneemt. Dit begint bij de oriëntatie en eindigt met het zetten van de finale handtekening op het kantoor van de notaris. Maar dan is hun woonreis eigenlijk niet ten einde, die gaat nog door zolang zij in hun huidige woning zitten en er allerlei wijzigingen in hun woon- en leefsituatie voordoen. Doordat betrokken financiele dienstverleners Hans en Loes nu kennen zijn ze in staat ook dan op eenzelfde manier hen de beste klantbeleving te geven!

Bezoek de website van Blueriq om meer te weten te komen over de innovatieve mogelijkheden.