Comarch ondersteunt wealth management Crelan met automatisering investeringsadvies

21 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

De Belgische coöperatieve bank Crelan kiest voor Comarch Wealth Management als nieuw systeem voor geautomatiseerd investeringsadvies voor vermogende klanten. De oplossing van Comarch moet zorgen voor robo-advies op maat en voor consistentie over alle kanalen.

Crelan is een coöperatieve bank die van oorsprong werd opgericht voor de financiering van de agrarische sector. Met slechts een beetje fantasie zou Crelan bestempeld kunnen worden als het Belgische equivalent van Rabobank, zij het een heel stuk kleiner. Aanvankelijk opererend onder de naam Landbouwkrediet, maar na een overname sinds 2013 dus als Crelan. Voor Nederlanders geniet de naam wellicht enige bekendheid door het feit dat ze al bijna twintig jaar actief zijn als sponsor in de professionele wielrennerij.

De Belgische bank is onder meer actief op het gebied van vermogensbeheer. Om de dienstverlening richting klanten te verbeteren klopte Crelan aan bij de Poolse software-ontwikkelaar en IT-dienstverlener Comarch. De adviseurs van Crelan gaan werken met Comarch Wealth Management, dat hen moet ondersteunen bij het aanbieden van uitgebreid beleggingsadvies. Advies dat volledig is afgestemd op de behoeften, prioriteiten, investeringsvoorkeuren en risicobereidheid van hun klanten.

Jean-Paul Grégoire, Chief Commercial Officer bij Crelan: “Wij willen onze investeringsadviesdiensten en onze diensten op het gebied van portefeuillebeheer en execution only automatiseren en dus verbeteren, met volledige naleving van de regels en voorschriften. We werken daarnaast ook aan een consistent klanttraject over alle kanalen.”

Uitbreiding Benelux-positie

Comarch kent al de nodige klanten in de Benelux, waaronder ING, AXA en Delta Lloyd Life. Mede vanwege die ervaringspositie koos Crelan voor Comarch als partner in de ontwikkeling van de wealth management-tak. Voor Comarch een substantiële uitbreiding van het klantportfolio in de Lage Landen. “Dankzij onze samenwerking met Crelan kunnen we onze aanwezigheid op de financiële softwaremarkt in België versterken. We zijn trots dat ons product, dat het resultaat is van Comarch’ grote focus op R&D, opnieuw werd gekozen door een bank in de regio”, aldus Wojciech Pawlus, General Manager van Comarch Benelux.