Jeroen Kremers wordt commissaris bij NIBC

06 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Haagse bank NIBC verwacht op korte termijn Jeroen Kremers aan te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft al akkoord gegeven. De bank last op korte termijn een extra aandeelhoudersvergadering in om de aanstelling van Kremers als commissaris te bekrachtigen.

Een extra aandeelhoudersvergadering moet op korte termijn plaatsvinden bij NIBC, zodat Jeroen Kremers formeel de handschoen kan opnemen als lid van de raad van commissarissen. Kremers is ook beoogd voorzitter van de Audit Committee. Met Kremers er straks bij komt de raad van commissarissen bij NIBC uit op een aantal van zeven, waarvan vijf mannen en twee vrouwen.

Het cv van Kremers kent leidinggevende functies binnen zowel de financiële sector als het publieke domein. Van 2009 tot 2014 was Kremers in dienst bij RBS N.V., als risico-directeur en als vice-voorzitter van de raad van bestuur van RBS N.V. Voor hij de overstap maakte naar RBS was hij enkele jaren actief bij ABN AMRO, als hoofd public affairs en als bestuurder, en werkte hij twee termijnen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De meeste tijd heeft Kremers echter doorgebracht bij het Ministerie van Financiën, waar hij van 1989 tot 2003 werkzaam. Daar eindigde hij als plaatsvervangend thesauriër-generaal.

“Met zijn kennis van de internationale financiële markten en uitgebreide ervaring als non-executive directeur is hij een waardevolle toevoeging voor ons.”
– Dick Sluimers

Uitgebreide kennis en ervaring

De zittende commissarissen zien Kremers graag aansluiten. “We zijn blij om zo’n gekwalificeerd en prominent persoon als Jeroen Kremers te verwelkomen binnen de NIBC Supervisory Board”, aldus Dick Sluimers, president-commissaris. “Met zijn kennis van de internationale financiële markten en uitgebreide ervaring als non-executive directeur is hij een waardevolle toevoeging voor ons.”

Ook CEO Paulus de Wilt is lovend over Kremers expertise. “We kijken uit naar de komst van Jeroen Kremers in de NIBC Supervisory Board. Hij weet de weg in de financiële markten en brengt bovendien een uitgebreid netwerk mee. We gaan zeker ons voordeel doen met zijn ervaringen en inzichten.”