Van Lanschot nieuwe hoofdpartner Van Gogh Museum

16 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met het Van Gogh Museum. Als kersverse hoofdpartner van het Amsterdamse museum zet de vermogensbeheerder zich in om werk van Van Gogh en zijn tijdgenoten te behouden én onder een zo groot mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen. De nieuwe overeenkomst vloeit voort uit een ruim vijf jaar durende succesvolle relatie tussen Van Lanschot en het Van Gogh Museum.

“De ondersteuning van kunst en cultuur is voor Van Lanschot dé manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van het culturele vermogen in onze samenleving, waarbij zien, horen, beleven en delen de verbindende elementen zijn”, aldus Karl Guha, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot. “De visie van het Van Gogh Museum om een van de meest toonaangevende en toegankelijke musea ter wereld te zijn sluit hier perfect bij aan. Wij zijn er trots op om als hoofdpartner het Van Gogh Museum te ondersteunen met toonaangevende initiatieven zoals de huidige tentoonstelling ‘Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature.’” Van Lanschot nieuwe hoofdpartner Van Gogh Museum

Ook het museum reageert verheugd op het nieuwe partnerschap: “De samenwerking met Van Lanschot de afgelopen vijfenhalf jaar was uitermate succesvol”, aldus zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann. “Wij zijn enorm vereerd dat de wealth manager nu deze relatie versterkt door bij te tekenen als hoofdpartner. In 2023 viert het museum zijn 50-jarig jubileum, we kijken ernaar uit om samen met Van Lanschot hier naar op te trekken. Mede dankzij de bijdrage van Van Lanschot is het Van Gogh Museum in staat het werk van Vincent van Gogh ook voor de volgende generaties te behouden.

Succesvolle samenwerking

Ruim vijf jaar geleden – in 2013 – startte het samenwerkingsverband tussen de twee partijen. Destijds ondersteunde Van Lanschot het museum op het financiële vlak bij de bouw van de nieuwe ingang, vertelt Sander Kloots, Sponsor & Event Manager bij Van Lanschot: “De opening van de nieuwe entree werd groots gevierd waarbij onder andere 125.000 zonnebloemen werden geplant op het Museumplein, die na afloop van het event werden geschonken aan de bewoners van Amsterdam.” 

Onlangs was er een andere succesvolle samenwerking tijdens de openbare lichtshow ‘The Arrival of Spring LIVE’, ter promotie van de tentoonstelling ‘Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature’. “Van Lanschot ondersteunde dit unieke en drukbezochte evenement, waarbij de elementen zien, horen, beleven en delen prachtig naar voren kwamen toen Hockneys schilderij ‘The Arrival of Spring’ levensgroot werd geprojecteerd en tot leven kwam op het Museumplein”, besluit Kloots.