Leden stemmen in met samenvoeging drietal lokale Rabobanken

05 maart 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie Brabantse Rabobanken uit het zuidoostelijke deel van de provincie gaan samen en vormen de nieuwe entiteit Rabobank Regio Eindhoven. Het voornemen lag er al sinds eind vorig jaar, maar de ledenraden moesten nog instemmen. Marc Cootjans wordt directievoorzitter van de nieuwe organisatie.

De namen van drie lokale Rabobanken gaan verdwijnen: Dommelstreek, Eindhoven-Veldhoven en Het Groene Woud Zuid. Daarvoor in de plaats komt dus de nieuwe - en vrij voor de hand liggende - naam Regio Eindhoven. De lichtstad zelf en de regio eromheen staan al vele jaren bekend als één van de ‘slimste’ regio’s ter wereld, een hele bedrijvige regio bovendien. Voor Rabobank één van de hoofdredenen om een sterke vertegenwoordiging ter plaatse te hebben. De nieuwe bank telt zo’n 3.500 medewerkers. Dat zijn er allicht minder dan de drie voorheen losse entiteiten bij elkaar opgeteld. Het past dan ook in het hervormingsprogramma dat Rabobank aan het uitvoeren is.

Leden stemmen in met samenvoeging drietal lokale Rabobanken

Het voornemen was er eind december al. De directies en raden van commissarissen van de drie lokale banken waren het eens en hadden reeds een intentieverklaring ondertekend. Begin 2019 mochten de ledenraden zich erover gaan uitspreken. Vorige week woensdag gaven de leden hun toestemming aan de fusie.

Partner voor Brainport-regio

Rabobank stelt dé financiële partner te willen zijn voor de Brainport-regio, zoals Eindhoven en omstreken ook worden genoemd. Zowel voor ondernemers als particulieren. Daarnaast geeft de bank aan ook een maatschappelijke functie te willen vervullen op de thema’s ‘ondernemers helpen groeien’, ‘financieel gezond leven’ en ‘sociale cohesie’. “In de regio Eindhoven werken 3.500 mensen bij de Rabobank Groep en daarmee zijn we een van de grootste werkgevers in het gebied”, zegt directievoorzitter Marc Cootjans. “Met dit grote aantal medewerkers en met de krachtenbundeling waartoe nu is besloten, zijn we bij uitstek in staat om onze positie als vertrouwde en deskundige dichtbij-bank verder uit te bouwen.”