IT-dienstverlener Comarch krijgt onderscheiding voor commerciële activiteiten

23 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

Het Poolse Comarch is beloond met een zogeheten ‘Eagle of Polish economy’, een prijs die het Oost-Europese land uitreikt aan bedrijven die Polen zakelijk internationaal op de kaart zetten. De aanbieder van software en IT-diensten in onder meer de financiële sector ontwikkelt zich de laatste jaren sterk in de Benelux en tikte in 2018 de €20 miljoen aan.

Sinds de val van het IJzeren Gordijn is Polen zich in rap tempo aan het ontwikkelen, niet in de laatste plaats op financieel-technologisch gebied. Wie een tripje naar Polen maakt hoeft amper meer zloty’s mee te nemen, vrijwel alle betalingen kunnen contactloos per kaart voldaan worden. En dan mag de bestemming ook iets anders dan hoofdstad Warschau zijn. IT-dienstverlener Comarch speelt een voorname rol in die digitalisering. Het bedrijf beperkt zich echter niet tot de thuismarkt, ook in de Benelux heeft het zijn vleugels uitgeslagen.

IT-dienstverlener Comarch krijgt onderscheiding voor commerciële activiteiten

Comarch richt voornamelijk op het promoten van IT-systemen in verschillende verticale sectoren. Naast de bank- en verzekeringswereld zijn dat ook de detailhandel, telecommunicatie en de productiesector. In België en Luxemburg was het concern al lange tijd aanwezig, in Nederland sinds december 2018 ook. De internationale activiteiten van Comarch hebben het bedrijf een ‘Eagle of Polish economy’ opgeleverd, een hoge erkenning voor Poolse bedrijven. De prijs dankt de naam aan de gekroonde witte adelaar die diverse officiële Poolse vlaggen siert.

Digitale challenger

“De ‘Eagle of Polish economy’ is een bijzondere onderscheiding voor Comarch. We zijn erg trots dat ons bedrijf wordt gezien als een digitale challenger. 2018 was opnieuw een recordjaar voor Comarch in de Benelux. We kregen heel wat nieuwe strategische klanten bij in de bank-, verzekerings-, olie- en gas-, chemie-, productie- en telecommunicatiesector. Gezien de vele mogelijkheden in deze regio plannen we om onze activiteiten uit te breiden naar nieuwe gebieden zoals E-health en het Internet of Things”, vertelt Wojciech Pawlus, Managing Director voor de Benelux. In de Benelux mag de multinational ING, AXA en Delta Lloyd Life tot de clientèle rekenen.